Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί σε τοπικό επίπεδο σε ό,τι αφορά στη δημιουργία μεταλλείων στη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών είναι γνωστές, αρνητικές και αδιαπραγμάτευτες. Κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή έχουν ταχθεί τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφασή του, όσο και τοπικοί φορείς και σύλλογοι με ψηφίσματά τους, καθώς και κάτοικοι με υπογραφές τους. Παρά όμως την εκπεφρασμένη αρνητική θέση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η πολιτεία επιμένει να αγνοεί ηθελημένα και να εμπαίζει τους δημότες αυτού του τόπου και τις επιθυμίες τους σε σχέση με το ίδιο τους το μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και παρόλες τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν υπόψη οι τοπικές αντιδράσεις, υπεγράφη τελικά η κατακύρωση του δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς, στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
Ο Δήμος Κιλκίς έχοντας απορρίψει εδώ και μήνες έστω και το ενδεχόμενο δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων, εναντιώνεται σε μια τέτοια προοπτική για τον τόπο και στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο.
Ειδικότερα, καλεί όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Μέτωπο την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, προκειμένου να ενωθεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση τόσο του Δήμου Κιλκίς όσο και των κατοίκων, για ανάπτυξη μέσω της επιστροφής στην καλλιέργεια της ελληνικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου