Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο πρωθυπουργός έχει μεταβληθεί σε... «μνημονιακό Ταλιμπάν.

Αναφερόμενος στις απειλές, της Γερμανίας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γ. Δελεστίκ, αφού παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων, που εκτιμούν ότι "τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά" και ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει πιθανόν να κηρύξει αδυναμία πληρωμών το Σεπτέμβριο, εκτιμάει σε άρθρο του στο χθεσινό περιοδικό "Επίκαιρα":
Δεν υπάρχουν παρά δύο λογικές εξηγήσεις της στάσης τους αυτής.
Η πρώτη και πιθανότερη είναι ότι το Βερολίνο έχει προαποφασίσει τη χρεοκοπία της χώρας μας και την αποβολή της από το ευρώ και υλοποιεί το σχέδιο του, παρά την εκλογή υποτελούς προς τη Γερμανία κυβέρνησης στην Αθήνα. 
Στην περίπτωση αυτή θα αποδειχτεί εμπράκτως πως
ήταν ψευδέστατο πρόσχημα ότι η εκδίωξη από την Ευρωζώνη θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές. Η απόφαση ήταν προειλημμένη και οι Γερμανοί απλώς επεδίωξαν την εκλογή κυβέρνησης συνεργατών τους στην Ελλάδα για να ελαχιστοποιήσουν την αντίσταση της Αθήνας στην υλοποίηση των σχεδίων του Βερολίνου.
Πρόσχημα ήταν, δηλαδή, η ενδεχόμενη εκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού και ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα περισσότερο.

Αντί πινακίου φακής

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι Γερμανοί παίζουν θέατρο με αυτές τις απειλές. Δεν σκοπεύουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά, γνωρίζοντας πως έχουν να κάνουν με μια πολιτικά ψοφοδεή ελληνική κυβέρνηση που συναπαρτίζουν πολιτικοί ηγέτες ανάλογης ποιότητας, εκβιάζουν και απειλούν ασύστολα και ανενδοίαστα για να μετατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σε τυφλό όργανο τους στο στόχο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας μας αντί πινακίου φακής.

Το στόχο τους αυτό τον έχουν ήδη πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει μεταβληθεί σε... «μνημονιακό Ταλιμπάν» χειρότερο κι από τον Στουρνάρα, τον Παπαδήμο, τον Παπακωνσταντίνου ή τον Γιωργάκη! Τύφλα να 'χουν ο Λοβέρδος, η Αννούλα κι ο Χρυσοχοΐδης - τους ξεπέρασε όλους! Με χρυσά γράμματα θα γραφτεί το όνομα του στο.... Πάνθεον του Μνημονίου, ακόμη κι αν η κυβέρνηση του καταρρεύσει σε λίγες εβδομάδες, όπως λένε οι φίλοι του οι Γερμανοί, έχοντας προλάβει να οδηγήσει τους Έλληνες στη μεγαλύτερη δυστυχία και πείνα από το φρικτό χειμώνα του 1941...

Ο στόχος των Γερμανών και των Μνημονίων τους, που είναι να φτωχύνουν δραματικά όλοι οι Έλληνες -αυτό που τεχνοκρατικά αποκαλείται «εσωτερική υποτίμηση»-, προωθείται ραγδαία από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη. Το αν το Βερολίνο θα αρκεστεί σε αυτό θα το δούμε, πάντως, σε έναν με δύο μήνες. Για την ακρίβεια, θα το νιώσουμε στο πετσί μας...

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου