Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρθαν στη ΔΕΘ για τον Πρωθυπουργό και έμειναν για τις Σκουριές.





Ο λόγος για τις αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα για την προστασία του πρωθυπουργού της κυβέρνησης του ξεπουλήματος της χώρας και του αφανισμού του λαού της και ολοκλήρωσαν το έργο της τρομοκρατίας και εκφοβισμού των πολιτών που τολμούν ακόμα να αντιστέκονται, να οραματίζονται, να ελπίζουν και να μάχονται για ένα καλύτερο αύριο.
Αστυνομία, ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατική, Ασφαλίτες μέχρι και ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν για τη προστασία του Μπόμπολα και των Καναδών.
Τον λογαριασμό βέβαια θα τον στείλουν πάλι στον κοσμάκη που αφού του πετσοκόψανε τον μισθό, τη σύνταξη και τον ανάγκασαν με φόρους και χαράτσια να ζει στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, τώρα τάχα ενδιαφέρθηκαν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ να του βρουν δουλειά, στέλνοντας τους για λίγα χρόνια στο Μεταλλείο και στη συνέχεια στον τάφο, αβοήθητο, δίχως δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Νοσοκομεία.

Ομολογουμένως ποτέ η παρουσία των δυνάμεων καταστολής δεν ήταν τόσο μεγάλη (23διμοιριες των ΜΑΤ) στην περιοχή των Σκουριών και ενώ τις προηγούμενες φορές ήταν διακριτική όπως και ο έλεγχος, χθες την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, από το πρωί φαίνονταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να περάσει, ασφαλίτες να ελέγχουν εξονυχιστικά, να καταγράφουν οχήματα και επιβάτες που κινούνταν στο οδικό δίκτυο της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.
Αποφασισμένοι να συλλάβουν και να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες βαριές όπως του τρομοκράτη ή του εμπρηστή όποιον συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Παρά τις δυσκολίες οι διαδηλωτές κατάφεραν να συγκεντρωθούν στη πλατεία μπροστά από το δημαρχείο της Ιερισσού .
Μετά από δημόσια διαβούλευση αποφασίστηκε να γίνει η πορεία στο βουνό και με τα οχήματα τους να κατευθυνθούν στις Σκουριές όχι από τον αυτοκινητόδρομο όπως γίνονταν τις προηγούμενες φορές, όπου τους περίμεναν τα ΜΑΤ, αλλά από δύσβατο αγροτικό δρόμο να διασχίσουν τον Κάκκαβο και να φτάσουν κοντά στο όρυγμα στις εγκαταστάσεις και τα τρυπάνια της Καναδικής εταιρίας.
Έτσι και έγινε , από εκεί που δεν τους περίμενε κανένας.
Ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη των Σεκιουριτάδων της εταιρίας όταν έκαναν περιπολία με όχημα, που λίγο έλειψε να πέσουν στα χέρια των πρώτων διαδηλωτών.
Στη συνέχεια βέβαια οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανασυντάχθηκαν, συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν τη χρήση χημικών απωθώντας τους.
Αφού αστυνομικοί και ασφαλίτες δεν μπόρεσαν να κάνουν συλλήψεις στο βουνό αποφάσισαν να μπλοκάρουν την κάθοδο των διαδηλωτών στην έξοδο του αγροτικού δρόμου με κλούβες των ΜΑΤ ώστε να κάνουν προσαγωγές και αργότερα να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες βάση οπτικοακουστικού υλικού που κατέγραφαν.
Η φάλαγγα των οχημάτων βέβαια υποψιασμένη, κατά την επιστροφή, ακολούθησε άλλον αγροτικό δρόμο και επέστρεψε στην Ιερισσό.
Φανερά εκνευρισμένοι οι επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, άρχισαν προσαγωγές όποιον έβρισκαν κοντά στο σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών, ακόμα και ανθρώπων που βρίσκονταν μακριά, στη Μεγάλη Παναγία, στη πλατεία του χωριού τους.
Συνολικά οδήγησαν επτά κατοίκους της Μ. Παναγιάς και δύο της Ιερισσού στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου όπου σε τρεις από αυτούς απήγγειλαν κατηγορίες και όρισαν δικάσιμο.
Από την άλλη μεριά στο Παλαιοχώρι λίγοι υπάλληλοι της εταιρίας και υποστηρικτές της από την περιοχή αυτοαποκαλούμενοι Πολίτες Αριστοτέλη στην ουσία μικροεργολάβοι που ελπίζουν σε κάποιο « ξεροκόμματο» του Μπόμπολα αφού ήπιαν μπόλικες ρετσίνες και έφαγαν αρκετά σουβλάκια αποφάσισαν να κάνουν μια παρέλαση στο δρόμο με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, απειλώντας με ψευτοπαλικαρισμούς να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές κατά των μεταλλείων χρυσού.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρίας δεν συμμετείχαν και στην ανακοίνωση του σωματείου τους δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια που στήνονται πίσω από τις πλάτες τους από τους γνωστούς ντόπιους «πολιτικούς μικροεργολάβους» των θέσεων εργασίας της εταιρίας.
Για παράδειγμα οι δηλώσεις πρόσφατα υποψηφίου στις εκλογές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο βίντεο.
Η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι γνωστή κατά των μεταλλείων χρυσού, με γραπτές δηλώσεις και παρουσία μάλιστα δύο υποψήφιων βουλευτών της στο συλλαλητήριο την ίδια στιγμή στην Ιερισσό . Κάποια στιγμή θα πρέπει να διευκρινιστεί από το κόμμα του η στάση του εν λόγω αριβίστα.
Αργά το βράδυ αποχώρισαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού και αποκαταστάθηκε η ηρεμία στη περιοχή με την αποχώρηση των ΜΑΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών πάλι κάλυψαν το θέμα όπως ήθελαν κάνοντας λόγο, στα βραδινά τους δελτία, για μολότοφ και φωτιές που έβαλαν για να κάψουν το δάσος οι αντιδρώντες στην μεταλλευτική δραστηριότητα.
Πηγή: http://antigoldgreece.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου