Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κι όμως υπάρχει παράδεισος-Μια Κοντά στο θάνατο εμπειρία.

Σε συνέντευξη που δίνει ο γνωστός νευροχειρουργός δρ. Eben Alexander, αποκαλύπτει πώς μια κοντά στο θάνατο εμπειρία τού άλλαξε οτιδήποτε πίστευε πως ήξερε για τη συνείδηση, την πνευματικότητα και τη μετά θάνατον ζωή.

Ο δρ. Alexander είναι ακαδημαϊκός νευροχειρουργός για περισσότερα από 25 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των 15 ετών στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.
Τον Νοέμβριο του 2006, είχε μια επιθανάτια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή του και τον ανάγκασε να αναθεωρήσει ό,τι πίστευε πως γνώριζε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τη συνείδηση.

Μια βακτηριακή μηνιγγίτιδα τον έπληξε και ο δρ. Alexander έπεσε σε κώμα. Ο εγκέφαλός του σταμάτησε να λειτουργεί και μόνο το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής τον κρατούσε στη ζωή. Έμεινε σε αυτή την κατάσταση 7 μέρες. Κατά τη διάρκεια που ήταν σε κώμα έφυγε από το σώμα του και βρέθηκε να είναι μέσα στη Γη, στο χώμα.


Δεν είχε καμία ανάμνηση του σώματός του, της ζωής του, της γλώσσας ή της οικογένειάς του και ένιωθε όπως ένα σκουλήκι που κινιόταν ανάμεσα στο χώμα μαζί με άλλα σκουλήκια ενώ άκουγε και έναν αμβλύ ήχο, μέχρι που ένα ζεστό, αγαπημένο φως τον έφτασε και τον έβγαλε από αυτή την κατάσταση.

Είδε τις πιο όμορφες πεταλούδες και πέταξε πάνω από ένα πανέμορφο πράσινο τοπίο, και έπειτα υπήρχε και μια περιστρεφόμενη μελωδία σαν λαμπρό φως που περιστρεφόταν μπροστά του. Μια πολύ όμορφη μελωδία σε σύγκριση με εκείνον τον αμβλύ σαν σφυροκόπημα ήχο που άκουγε. Ο δρ. Alexander οδηγήθηκε έξω από το σύμπαν και πήρε μια γενική εικόνα του άπειρου πολυσύμπαντος. Μια θεϊκή αγάπη διαπερνούσε τα παντα. Εκεί άκουσε να του λένε ότι θα επιστρέψει στη Γη. 
Γύρισε στο σώμα του όταν οι γιατροί είχαν αποφασίσει να τον αποσυνδέσουν από το μηχάνημα, εφόσον ήταν κλινικά νεκρός. Μετά από μια εβδομάδα επανήλθε η μνήμη του και όλα ήταν όπως πρώτα. Οι γιατροί του δεν πίστευαν πώς ήταν δυνατόν ένας άνθρωπος με κατεστραμμένα τα εγκεφαλικά του κύτταρα από το μικρόβιο, να επιβιώνει και μάλιστα χωρίς καμία δυσλειτουργία.

Πριν από το κώμα του, ο δρ. Alexander νόμιζε ότι ήξερε πώς συμβαίνει η αλληλεπίδραση μεταξύ εγκεφάλου και συνείδησης. Ήταν τόσο σίγουρος ότι ο εγκέφαλος δίνει την ανθρώπινη συνείδηση, και όλα τα άλλα, η ψυχή, ο νους και η συνείδηση, εξαφανίζονται όταν ο εγκέφαλος πεθαίνει.

"Τώρα, μετά από την Κοντά στο Θάνατο Εμπειρία μου, μπορώ να σας πω ότι στην πραγματικότητα η συνείδηση λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο", δήλωσε ο δρ. Alexander.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου