Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ... ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Η Θεωρία της Σχετικότητας του .. Διοικητή.
«Όταν κάθεσαι με ένα ωραίο κορίτσι για δυο ώρες, σου φαίνεται σαν δυο λεπτά. Αν καθίσεις σε μια αναμμένη σόμπα για δυο λεπτά, σου φαίνεται σαν δυο ώρες. Αυτό είναι η σχετικότητα.» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Είναι γνωστό πως το Νοσοκομείο Γουμένισσας έχει υποστεί τα χίλια μύρια, ως απότοκο της οικονομικής κρίσης, η οποία διαρρέει ορμητικά κάθε υποδομή και οργανωμένη διαχειριστική οντότητα της Πολιτείας. Η μυστική και φανερή απαξίωση του, γνωστή στους παροικούντες το ίδρυμα και κυρίως στους εργαζόμενούς του, η ενοποίησή του με το αντίστοιχο ίδρυμα του Κιλκίς, η απομείωση του ιατρικού προσωπικού και των υπηρεσιών που παρείχε (παρά τις επίσημες στατιστικές μελέτες που αναδεικνύουν μέγιστη  πληρότητα  με βάση το σύστημα αξιολόγησής και τις υψηλές βαθμολογίες που παίρνει), η διαρκής αιωρούμενη απειλή του κλεισίματος, η καταβαράθρωση της κρατικής επιχορήγησης και η τροϊκανή αλαζονική και επιθετική στάση των αλλοδαπών δανειστών μας δεν φαίνεται να είναι τα μόνα εμπόδια που προσπαθεί ανεπιτυχώς να αντιπαρέλθει η καρδιά της υγείας στην Παιονία.
Εδώ και δυο (βλέπε Αϊνστάιν) χρόνια είναι χαλασμένος ο υπέρηχος του Ακτινολογικού τμήματος. Πρόκειται στην ουσία για έναν είδος υπολογιστή, εξειδικευμένου όμως, με το κόστος της επιδιόρθωσης να αγγίζει τα δυο (βλέπε Αϊνστάιν) χιλιάδες ευρώ. Άραγε, πόσο είναι το κόστος μιας (ή περισσοτέρων) ανθρώπινων ζωών ; Ποιος διοικητής, η διαχειριστής, η διευθυντής, θα δώσει προτεραιότητα σε κάτι άλλο και όχι σε βασικά ιατρικά μηχανήματα τα οποία θα σώσουν ανθρώπινες ζωές ;
Βέβαια στο νοσοκομείο (επιμένω να το ονομάζω έτσι και όχι Φορέα, όπως αρέσει στο Υπουργείο) υπάρχει και ένα παλιό μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιείται από όλα τα τμήματα, είναι χωρίς παροχή εικόνας και κινδυνεύει να τα … τινάξει από την υπερβολική χρήση.  Η αύξηση του αριθμού των ασθενών στα δημόσια ιδρύματα (λόγω της κρίσης) θέτουν στα όριά τους μηχανήματα και προσωπικό, παρόλο που προσπαθούν όλοι να ανταπεξέλθουν με λιγότερα μέσα, χωρίς όμως να μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Ο Ακτινολόγος του νοσοκομείου διατίθεται να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση, με όσο το δυνατόν μικρότερη αναμονή τους πολίτες, αλλά το λιγότερο που απαιτείται είναι η διάθεση των μέσων για αυτή τη δουλειά.
Στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου βέβαια, υπάρχει ένα τέτοιο μηχάνημα! Ούτε όμως από το νοσοκομείο Γουμένισσας έχει γίνει προσπάθεια για δανεισμό του, ούτε είναι διατεθειμένος ο διευθυντής του κέντρου υγείας να το παράσχει, γιατί έχει ,λέει, χορηγηθεί μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και δεν πρέπει να μετακινηθεί ! Μπορεί να χαλάει από αχρησία, αλλά δεν πρέπει να μετακινηθεί ! Και αυτόν τον γελοίο ισχυρισμό, δεν υπάρχει κανείς προϊστάμενός του να τον καταρρίψει. Να του επιβάλλει το αυτονόητο : να μετακινηθεί το μηχάνημα στο νοσοκομείο Γουμένισσας μέχρι να επισκευαστεί το παλιό και μετά να επιστρέψει πίσω στη θέση του. Τόσο απλό.
 Όμως πόσο απλή είναι η αλαζονεία ; η υπεροψία ; η μεγαλομανία ; η αδιαφορία ; οι κομματικές σχέσεις ;
Κύριε Ανθρακίδη (Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς και Φορέα Γουμένισσας) και κύριε Βαμβίνη  (Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς και Φορέα Γουμένισσας ) τα προηγούμενα δυο (βλέπε Αϊνστάιν) χρόνια μεταφέρατε από το Νοσοκομείο Γουμένισσας τα εξής ιατρικά μηχανήματα : Φορητή θερμοκοιτίδα στο νοσοκομείο Κιλκίς (αξίας 11.000 €), γυναικολογικό κρεβάτι στο νοσοκομείο Κιλκίς (αξίας 4.000 €) το οποίο είχε δοθεί στο νοσοκομείο Γουμένισσας  ως Δωρεά, σύστημα αναίμακτης αιμοδυναμικής παρακολούθησης στο νοσοκομείο Κατερίνης (αξίας 40.000 € ! δεν είναι τυπογραφικό λάθος !) και πολύ πρόσφατα ένα χειρουργικό κρεβάτι στο νοσοκομείο Κιλκίς (αφού μεταφέρατε όσους γιατρούς μπορούσατε, μετά αρχίσατε και με το υλικό. Σε λίγο θα μεταφέρετε και το κτήριο !)
Καθόλου άσχημα κύριε Διοικητά. Πήραμε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά αξίας 60.000 € και επιστρέψαμε δυο (βλέπε Αϊνστάιν) χιλιάδες ευρώ (όταν και αν επιστραφούν, αν ποτέ επιδιορθωθεί ο υπέρηχος).
Αφού λοιπόν μας πήρατε όλο το κοπάδι τα πρόβατα, τώρα ούτε δυο (βλέπε Αϊνστάιν) λίτρα γάλα δεν μας δίνετε ! Η γνωστή, κουραστική, πεπαλαιωμένη, αρτηριοσκληρωτική, παλαιοκομματική πολιτική και στρατηγική που κατάντησε έτσι την Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια συνεχίζεται, για να επιβεβαιώσει απλώς τον κανόνα ότι δεν είναι ηλικιακό το πρόβλημα των διαχειριστών της δημόσιας ζωής, αλλά κυρίως νοητικό. 
Όσον αφορά το απόφθεγμα του κορυφαίου επιστήμονα, εμείς κύριε διοικητά είμαστε δυο λεπτά όχι δίπλα αλλά μέσα στη σόμπα, ενώ εσείς είστε δυο ώρες δίπλα σε ένα ωραίο κορίτσι. Έτσι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα, γι αυτό και αμελείτε να το επιλύσετε, ενώ δεν απαιτεί δα και υπεράνθρωπες δυνάμεις για να επιλυθεί. Η ίδια θεωρία και για τους δυο μας, αλλά με … σχετικότητα.
Μήπως θα ήσασταν καλύτερα στον καναπέ σας;
Πηγή: http://samarasxristos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου