Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το 2ο Μονιτορ για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στο δεύτερο κατατοπιστικό βίντεο του «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης παρακολουθούμε τα αποτελέσματα του κινήματος των πολιτών στην Γερμανία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και την εξάπλωση του κινήματος πανευρωπαϊκά, καθώς και το πολιτικό παιχνίδι που διαδραματίστηκε στις πλάτες της Γερμανικής κοινωνίας από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελευθέρους πάνω στο ζήτημα.

Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις τα δυο αυτά κόμματα στην ουσία ενέκριναν την ιδιωτικοποίηση του νερού και δεν αντιτάχθηκαν ούτε καν για τους τύπους στην αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντύπωση κάνει επίσης το γεγονός ότι ο Γερμανός Αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών χαρακτηρίζει το νερό ως τρόφιμο.


Λόγος γίνεται και για την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Πολιτών http://www.right2water.eu/ καθώς και το αποτέλεσμα που είχε η ιδιωτικοποίηση του νερού στο Πάσος Ντε Φερέιρα της Πορτογαλίας με αυξήσεις τιμών που ξεπέρασαν το 400%!
Οι παραγωγοί υπόσχονται να επανέλθουν και πάλι στο θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.


Πηγή: http://www.youtube.com/user/savegreekwater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου