Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΔΕΥΑ Παιονίας: Το μεγάλο μαγείρεμα με τους λογαριασμούς.

nero100Βρισκόμαστε στο Μήνα Μάρτιο του 2014 και αντιμετωπίζουμε την εξής παράλογη κατάσταση:
Μετά τους φουσκωμένους λογαριασμούςτης ΔΕΥΑ Παιονίας για το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε όλο τον πρώην Δήμο Γουμένισσας και τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν εκ μέρους των κατοίκων αυτών των περιοχών, η ΔΕΥΑΠ έχει αναστείλει, απ’ ότι φαίνεται, την εκκαθάριση του υπόλοιπου έτους 2013.
Τι ακριβώς μαγειρεύεται;
Περιμένουν να περάσουν οι δημοτικές εκλογές για να δείξουν στη συνέχεια το πραγματικό τους πρόσωπο;
Πώς και πότε σκοπεύουν να χρεώσουν τις λεγόμενες «υπερβάσεις», οι οποίες επιβάλλονται αυθαίρετα, καθώς δεν υπάρχει σωστή καταμέτρηση της αρχικής και τελικής τιμής ένδειξης των υδρομέτρων;
Μόνο καχυποψία μπορεί να προκαλούν οι χειρισμοί της ΔΕΥΑΠ και του προέδρου αυτής κ. Τσιτουρίδη (εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της παράταξης που ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σιωνίδης).
Κ. πρόεδρε της ΔΕΥΑΠ, μπορείτε να μας δημοσιοποιήσετε εγγράφως τις απαντήσεις της υπηρεσίας σας, στα παρακάτω ερωτήματά μας:
  • Τι απέγιναν τα χρέη της ΔΕΥΑ Πολυκάστρου-Αξιούπολης, τα οποία στις 31.12.2011 ανέρχονταν στο ποσό των 2.878.488,98 ευρώ, μετά την ένταξη στη ΔΕΥΑ στις 1.1.2013 των πρώην Δήμων Γουμένισσας-Ευρωπού;
  • Σε ποιο κωδικό πιστοποιήθηκαν τα έσοδα για ύδρευση-αποχέτευση που εισέπραξε η ΔΕΥΑΠ από όλο τον πρώην Δήμο Γουμένισσας για το έτος 2012 (πάγια χρέωση ανά υδρόμετρο 49 ευρώ);
  • Για ποιο λόγο η ΔΕΥΑΠ προβαίνει στην έκδοση υπέρογκων λογαριασμών για παρελθόντα έτη (πριν το 2013) στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας, τη στιγμή που εντάχθηκε στη ΔΕΥΑΠ απ’ το 2013 και μετά;
Απαιτούμε:
Την άμεση εκκαθάριση όλου του έτους 2013 με χρέωση μόνο του παγίου των 76 ευρώ ανά υδρόμετρο για όλο τον πρώην Δήμο Γουμένισσας. Καμία υπέρβαση κατανάλωσης για το 2013, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ επανειλημμένως έχει παραδεχθεί σωρεία λαθών κατά την καταμέτρηση. Η εκκαθάριση πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών!
Να ακυρωθούν άμεσα όλοι οι υπέρογκοι λογαριασμοί που αφορούν τα έτη πριν το 2013 στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας. Οι αποδεδειγμένες ατασθαλίες της υπηρεσίας του πρώην Δήμου Γουμένισσας, υπεύθυνης για την είσπραξη αυτών των οφειλών, δεν αφήνει περιθώρια άλλη λύσης, από την ακύρωση όλων αυτών των λογαριασμών που εκδόθηκαν αναρμοδίως από τη ΔΕΥΑΠ.
Τη χρήση του ποσού που εισπράχτηκε παράτυπα για το έτος 2012 από τη ΔΕΥΑΠ και το οποίο εκτιμάται στο ποσό των 100.000 ευρώ και άνω για τον πρώην Δήμο Γουμένισσας, για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης σ’ αυτόν (καθάρισμα – επιδιόρθωση δεξαμενών συλλογής νερού ύδρευσης, άμεση αντικατάσταση σωληνώσεων αμιάντου (καρκινογόνου υλικού) στο δίκτυο ύδρευσης, αποκατάσταση τυχόν κακοτεχνιών κ.ά. Το επιχείρημα του Δημάρχου κ. Λαπόρδα, κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, πως με το ποσό αυτό θα εξοφλούνταν τα έργα της ΔΕΥΑΠ που είχαν γίνει στον πρώην Δήμο Γουμένισσας δεν ευσταθεί, καθώς έργα της ΔΕΥΑΠ το 2012 δεν υφίσταντο.
Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε το ποσό αυτό να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
Αναμένουμε την άμεση δική σας τοποθέτηση στα ερωτήματά μας, για να μπορεί στη συνέχεια να κρίνει ο κάθε δημότης. Τυχόν σιωπή της υπηρεσίας σας, μόνο ενοχή μπορεί να δηλώνει.
Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας

 Πηγή: http://www.goumenissa.eu

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Πρωτοβουλία Δημοτών π.Δ.Γουμένισσας που αναδεικνύει επίκαιρα θέματα αποσκοπώντας στην ορθότερη ενημέρωση των συνδημοτών της. Τίθεται όμως ένα βασικό ερώτημα: Ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την Πρωτοβουλία και γιατί δεν κάνουν μία προσπάθεια κατάρτισης κάποιου συνδυασμού που θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές και θα διεκδικήσει ακόμη και το Δήμο; Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε ως υποψηφίους πάλι τους ίδιους συντοπίτες μας, που σε όλα τα θέματα που έχει αναδείξει η Πρωτοβουλία (νερό, δημοτικά τέλη, τέλη κοιμητηρίων κ.ά.) ψήφισαν ομόφωνα ενάντια στον πολίτη του π.Δ.Γουμένισσας; Πιστεύω πως η Γουμένισσα δικαιούται κάτι καλύτερο. Αν η Πρωτοβουλία είναι σε θέση να οργανωθεί και έχει το απαραίτητο οικονομικό κονδύλι, να μην αφήσει την ευκαιρία της καθόδου στις δημοτικές εκλογές να χαθεί. Όσο για το ίδιο το άρθρο: Θεωρώ πως η ΔΕΥΑΠ δεν πρόκειται να απαντήσει σε κανένα ερώτημα που της έχει τεθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα έδειχνε το μέγεθος της διαπλοκής στην υπηρεσία αυτή. Νομίζω πως για τη ΔΕΥΑΠ, επειδή πρόκειται για βαρέλι χωρίς πάτο (βλέπε παλιά χρέη, τέλος ύδρευσης 80%, υψηλά λειτουργικά έξοδα κ.ά) μόνο μία λύση μπορεί να υπάρξει: Η διάλυσή της. Ταυτόχρονα να ιδρυθεί υπηρεσία του Δήμου που θα επανδρωθεί από ελάχιστους υπαλλήλους του Δήμου, η οποία με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργείων θα ασχολείται με τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης στο Δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτοβουλία Δημοτών Γουμένισσας8 Απριλίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

    Απάντηση προς τον ειλικρινή:
    Δυστυχώς φίλε μας «ειλικρινή» δεν υπάρχει η δυνατότητα καθόδου στις εκλογές, όχι γιατί δεν μπορούμε να οργανωθούμε ή γιατί δεν έχουμε προγραμματικές θέσεις προς όφελος των συνδημοτών μας, αλλά γιατί χρειάζεται ένα πραγματικά μεγάλο οικονομικό κονδύλι για να συμβεί κάτι τέτοιο. Παράβολα για τουλάχιστον 27 υποψήφιους δημοτικούς και περίπου άλλους τόσους τοπικούς συμβούλους. Έξοδα για ψηφοδέλτια, για μετακινήσεις, για διαφημίσεις κτλ. Αμέσως μαζεύεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο δυστυχώς έχουν μόνο μερικοί (βλέπε υποψηφίους για τη Δημαρχία). Το πού και πώς απέκτησαν αυτό το «περισσευούμενο» χρήμα είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Όσο για το κίνητρο της καθόδου του καθενός, μπορούμε αν το ψάξουμε λίγο, εύκολα να το βρούμε. Σίγουρα όμως δεν είναι η «προσφορά» προς τους συνδημότες τους». Απ” τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ελάχιστοι έδειξαν διάθεση προσφοράς, αλλά όλοι τους συνεχίζουν απτόητα να ασχολούνται με τα κοινά. Ας προβληματιστεί ο καθένας μας σε ποιο όφελος αποσκοπούν.
    Έτσι λοιπόν, το μόνο που μας μένει, είναι να συνεχίσουμε να διατυπώνουμε τις απόψεις μας σε διάφορα «καυτά» θέματα, ελπίζοντας να αφυπνίσουμε κάποιους συνδημότες μας.
    Το «δούλεμα» των τοπικών αρχόντων δεν πρέπει και δε θα επιτρέψουμε να περάσει. Έχουν όλοι οι συνδημότες μας το δικαίωμα στην αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή