Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παιονία: Επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στις 23 Ιανουαρίου 2014, που διήρκεσε κοντά στις 5 ώρες! Ο δήμαρχος Θ. Λαπόρδας κι η Δημοτική Αρχή τέθηκαν στο στόχαστρο εκπροσώπων και κατοίκων της Γουμένισσας, για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, που έλαβαν τη νέα χρονιά.

Στη συνεδρίαση, που μύριζε «μπαρούτι» πριν ακόμα ξεκινήσει, παραβρέθηκαν 120 περίπου δημότες της Γουμένισσας, που αποδοκίμασαν αρκετές φορές εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, κραδαίνοντας τους λογαριασμούς του νερού στα χέρια! Το βάρος της επίθεσης εναντίον της παράταξης Λαπόρδα σήκωσε ο
πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, Γιάννης Αλίρης, ο οποίος ως γνωστόν εκλέχτηκε με την εν λόγω παράταξη.

Όμως, σφοδρά πυρά δέχτηκε ειδικά ο κ. Λαπόρδας κι απ` τον πρώην δήμαρχο Γουμένισσας κ. Παπαπαναγιώτου, ο οποίος είχε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Παιονίας.

Οι δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας διαμαρτύρονται για την προσαύξηση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ κατά 80%, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία περί δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – άρδευσης, όπως τόνισε στην παρέμβασή του ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ κ. Αναστασιάδης. Μια παρέμβαση, ωστόσο, που δεν ηρέμησε τα τεταμένα πνεύματα.

Όπως υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο Κ. Αλίρης, οι διαμαρτυρόμενοι δημότες προτίθενται να προσφύγουν δικαστικά – διοικητικά, σε περίπτωση που δεν απαλειφθεί το «καπέλο» στους λογαριασμούς, το οποίο ωστόσο πληρώνουν εδώ και χρόνια οι δημότες των πρώην δήμων Πολυκάστρου και Αξιούπολης, μετά την σύσταση απ` αυτούς δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης.

Πηγή: http://www.kilkis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου