Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Νέα «Ιερισσός» η Κάρπη Παιονίας.

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι της Κάρπης – Παιονίας, όπως δήλωσαν στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας όπου κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο. Πέρασε το μήνυμα πως «ούτε σταγόνα» στο Πολύκαστρο για ύδρευση από το υδραγωγείο του οικισμού. 
Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν ο Δήμαρχος Παιονίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υδροδοτήσει το Πολύκαστρο από τα νερά της Κάρπης. 
Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα των Καρπιωτών και ο πρώην Αντιδήμαρχος Γουμένισσας κος Θεοδωρίδης, λέγοντάς πως με φαιδρότητα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως ειναι το νερό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να το στερείτε κανένας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τους κατοίκους του οικισμού της Κάρπης.

Δελτίου Τύπου Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Εκφράζουμε έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρόμαστε, διότι η Δημοτική Αρχή Παιονίας προέβη στη σύνταξη μελέτης για ύδρευση των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, αντλώντας νερό από σημείο που βρίσκεται πριν από το υδραγωγείο της Κάρπης. Η ενέργεια αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι βλάπτει ζωτικά συμφέροντα της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και η λύση που επιχειρείται είναι πρόχειρη, επικοινωνιακού και εποχικού χαρακτήρα. Οργή και αγανάκτηση μας διακατέχει και εάν δεν αποσυρθεί άμεσα η μελέτη θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Αναλογισθείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος διότι οδηγούμαστε στα άκρα. Η ευθύνη για τις ενέργειες και τις αντιδράσεις μας θα βαρύνουν το Δήμαρχο και την πλειοψηφία. Ταυτιζόμαστε απόλυτα με την Τοπική Κοινότητα Κάρπης και ζητούμε να κατασκευαστεί ταμιευτήρας μετά τη συμβολή των δύο ποταμών, ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, με σεβασμό στο περιβάλλον μονίμου και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
 
Πηγή: http://www.goumenissa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου