Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΔΕΥΑ Παιονίας: Το βιολί βιολάκι.


001Στις 5.2.2014 επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ τον Οικισμό Κάρπης, για να ενημερώσουν τους κατοίκους για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2013!!!
Μετά την προκλητική τους στάση στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως παραμένουν αμετανόητοι και αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Εμμένουν στις υπερβολικές και παράλογες χρεώσεις της ΔΕΥΑΠ τις οποίες δικαιολογούν με τη γνωστή πια ρήση τους: «Είμαστε ένας Δήμος, άρα πρέπει να πληρώνουμε όλοι το ίδιο».
Παρόλο που ενημερώθηκαν από τους κατοίκους πως η Κάρπη εμπίπτει στο άρθρο 26 του νόμου 1069/1980, σύμφωνα με το οποίο:

«Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία εγκρίνεται από, το οικείο δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο μπορεί να καθορίζεται ειδικό τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης για τους κατοίκους των δήμων ή κοινοτήτων ή συνοικισμών αυτών που μετέχουν στην επιχείρηση οι οποίοι εξυπηρετούνται με δικό τους δίκτυο ανεξάρτητο από το ενιαίο δίκτυο της επιχείρησης…», δήλωσαν πως μια τέτοια ρύθμιση δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί από την τωρινή δημοτική Αρχή.
Το γεγονός ότι τα τέλη της ΔΕΥΑΠ αυξήθηκαν σε όλο τον πρώην Δήμο Γουμένισσας, από τα 45 ευρώ που ήταν το 2012 στα 76 ευρώ το 2013 δεν φαίνεται να τους προβληματίζει καθόλου. Εμμένουν να χρεωθούν και τυχόν υπερβάσεις κατανάλωσης νερού, πέρα των 50 κ.μ. νερού το τρίμηνο, παρόλο που παραδέχθηκαν πως έγιναν πολλά σφάλματα κατά την καταμέτρησή του και χωρίς να είχαν προνοήσει για την καταγραφή της αρχικής και τελικής τιμής ένδειξης υδρομέτρων για το 2013. Η διαμαρτυρία πολλών κατοίκων πως το νερό είναι τρεχούμενο, που σημαίνει πως χάνεται στο ρέμα αν δεν αξιοποιηθεί για άλλη χρήση, δεν έπεισε τους εκπροσώπους της ΔΕΥΑΠ για την αναγκαιότητα ακύρωσης χρεώσεων τυχόν υπερβάσεων, μέχρι ωσότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα της άρδευσης των κήπων-καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κάρπη.
Με διάφορες ανακρίβειες π.χ. για την ημερομηνία ψήφισης της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ, προσπάθησαν να πείσουν τους κατοίκους πως όλα εξελίχθηκαν νομίμως, αποκρύπτοντας σκοπίμως το γεγονός πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των κατοίκων για το νέο τιμολόγιο που σκόπευαν να εφαρμόσουν.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, κ. Τσιτουρίδης – δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης και ο γενικός διευθυντής κ. Αναστασιάδης έδειξαν για άλλη μια φορά πως δεν αφουγκράζονται τις ενστάσεις και τις ανησυχίες των κατοίκων.
Θεωρούν δίκαιο οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Γουμένισσας, ακόμη και της Κάρπης, να πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη, τα ίδια τέλη ενταφιασμού και παρόμοια τέλη νερού με το Πολύκαστρο. Διότι, αν συνυπολογιστούν και οι τυχόν υπερβάσεις της πάγιας κατανάλωσης νερού, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, η χρέωση του νερού στις ακριτικές αυτές περιοχές, μπορεί να ξεπεράσει την χρέωση του νερού σε πολλές άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Παιονίας.

Από την άλλη, οι κάτοικοι της Κάρπης δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία άλλη χρέωση πέρα του παγίου των 76 ευρώ για το 2013 και τα επόμενα έτη, μέχρι ωσότου βρεθεί λύση από τη ΔΕΥΑΠ στο πρόβλημα της άρδευσης των κήπων-καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κάρπη.

Πηγή: http://www.goumenissa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου