Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Περί άρσης μονιμότητας στο δημόσιο-Δήλωση του υπουργού Κ.Μητσοτάκη.

Κύριε υπουργέ στην επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος που θέλετε να εντάξετε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων επαναφέροντας το καθεστώς της πλατείας Κλαυθμώνος στην περίοδο προ του 1909, που ίσχυσε η μονιμότητα των υπαλλήλων, να μη ξεχάσετε να περάσετε και τα εξής :
1. Άρση της βουλευτικής ασυλίας
2. Απαγόρευση σε γόνους πολιτικών οικογενειών να λαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις.
3. Ο μισθός του βουλευτή να ανέρχεται στο ύψος των αποδοχών ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
4. Οι μεταφορές των βουλευτών να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με μέσα μαζικής συγκοινωνίας, δωρεάν με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας, ή με τη χρήση του ιδιωτικού τους αυτοκινήτου χωρίς καμία επιβάρυνση για το δημόσιο.

5. Τα συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών μέχρι Γ' βαθμού θα μετέχουν παιδείας μόνο σε δημόσια σχολεία.
6. Οι βουλευτές και οι συγγενείς τους μέχρι Δ' βαθμό θα νοσηλεύονται υποχρεωτικά και μόνο σε δημόσια νοσοκομεία.
7. Οι βουλευτές τις περιόδους που είναι κλειστή η βουλή, θα μεταβαίνουν κυκλικά σε παραμεθόριες περιοχές και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του περάματος, χωρίς επιβάρυνση προς το δημόσιο και θα ασκούν ένα από τα επαγγέλματα που θα δηλώνουν σε μηχανογραφικό έντυπο για να κατανοούν το μόχθο του πολίτη που υπηρετούν.
8. Να μην μπορεί ο βουλευτής να επανεκλέγεται πάνω από δύο φορές. Αν κάποιος θέλει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά τότε αυτή είτε θα είναι άμισθη προσφορά, είτε έμμισθη μετά την πάροδο δεκαετίας από την τελευταία εκλογή του.
9. Για να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τριετή προϋπηρεσία σε επαγγελματικό χώρο.
10. Τα έξοδα εκλογών θα καλύπτονται από το κράτος και ο προεκλογικός αγώνας των βουλευτών θα διενεργείται από κρατικά και μόνο μέσα με ισοκατανομή του χρόνου και του χώρου σε όλους τους υποψήφιους και με αλφαβητική σειρά.
11. Οι βουλευτές θα φορολογούνται για το σύνολο των εισοδημάτων τους, από το πρώτο ευρώ και θα έχουν τις ίδιες φοροαπαλλαγές και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
12. Δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση των κομμάτων, ούτε από το Κράτος ούτε από τους ιδιώτες, αφού με τη χρήση νέων τεχνολογιών δωρεάν και ανοικτού κώδικα, θα δημιουργηθούν ιστοσελίδες για το κόμμα και τα στελέχη του με κοινό περιβάλλον διεπαφής για όλους, σε υπολογιστικά συστήματα του Κράτους από τη διεύθυνση πληροφορικής του Κράτους, ανοικτές προς τους πολίτες για να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους βουλευτές.
13. Θα παραχωρείτε δωρεάν βουλευτικό γραφείο και ένας υπάλληλος σε κάθε βουλευτή και σε περιοχή που ο βουλευτής επιλέγει. Τα επιπλέον γραφεία και υπάλληλοι θα βαρύνουν τον ίδιο το βουλευτή.
14. Όποιος παραβαίνει τους πιο πάνω όρους, θα απολύεται από το σώμα των βουλευτών και θα επιστρέφει όλους τους μισθούς που έχει λάβει μέχρι τη στιγμή εκείνη.
Θα σας παρακαλούσα να μη χαρακτηρίσετε τα άνωθεν ως αριστερό λαϊκισμό, γιατί τότε θα μου δώσετε το δικαίωμα να χαρακτηρίσω τη διακυβέρνηση της χώρας από σύμπραξη δυο πολιτικών παρατάξεων που επ' ουδενί δεν συμπληρώνουν το 51% του εκλογικού σώματος, ως ολιγαρχία.
Αν πραγματικά στηρίξετε τέτοιες προτάσεις στην επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, θα σας ψηφίσω και με τα δυο μου χέρια, αν όχι θα σας λοιδορώ με όλη τη δύναμη του μυαλού μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου