Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τα αρνητικά ιόντα και η επίδρασή τους.

Έχει αποδειχθεί πως όταν εισπνέουμε τακτικά περισσότερα από 5000 αρνητικά ιόντα ανά κυβικό εκατοστό, το ανοσοποιητικό σύστημα και η άμυνα έναντι των ασθενειών αμέσως δυναμώνει εντυπωσιακά. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι, το 85% των αρνητικών ιόντων απορροφάται μέσω του δέρματος και μόνο το 15% μέσω των πνευμόνων.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσλάβει το σώμα αρνητικά ιόντα δεν είναι μέσω του αέρα, αλλά μέσω άμεσης επαφής του δέρματος με μία πηγή εκπομπής αρνητικών ιόντων.
 
Τα θετικά ιόντα είναι η νούμερο ένα κρυφή αιτία των προβλημάτων υγείας!

Μέσα στο περιβάλλον του αέρα είστε πάντα εκτεθειμένοι (βυθισμένοι) σε μια θάλασσα ιόντων και αυτά τα ιόντα είναι είτε θετικά, είτε αρνητικά. Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο (όπως κάνουν στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι), τότε συμβαίνει να εκτίθεστε σε ένα μεγάλο πλήθος θετικών ιόντων όλες τις ώρες.

Ίσως να σκέφτεστε πως το θετικό θα πρέπει να είναι καλό, σωστά; ΛΑΘΟΣ. Τουλάχιστον όσον αφορά τα ιόντα. Όταν είστε εκτεθειμένοι σε θετικά ιόντα, η συνέπεια θα είναι κακή υγεία και γρήγορη γήρανση.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι, ότι όσο περισσότερα θετικά ιόντα υπάρχουν μέσα στο αίμα, τόσο πιο αργός και αναποτελεσματικός θα είναι ο μεταβολισμός μέσα στα κύτταρα. Με άλλα λόγια, ο ρυθμός και η ταχύτητα οξυγόνωσης του οργανισμού μειώνεται σε χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα θετικά και λιγότερα αρνητικά ιόντα. Το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα να εξασθενούν και έτσι το σώμα τείνει να γερνά πιο γρήγορα και να αρρωσταίνει πιο εύκολα (αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα).

Τα συνηθισμένα συμπτώματα της υπερβολικής έκθεσης σε θετικά ιόντα είναι:

    • Χρόνια κόπωση.
    • Χρόνιοι πονοκέφαλοι.
    • Συναισθηματικά προβλήματα (ανησυχία, κατάθλιψη).
    • Υπερβολικό άγχος.
    • Ανεπάρκεια αέρα (αγχώδης δύσπνοια, άσθμα, αναπνευστική δυσκολία).

Η λειτουργικότητα των αρνητικών ιόντων.

Τα αρνητικά ιόντα προέρχονται από πολύ χαμηλή συχνότητα τριβής. Η πυκνότητα σε αρνητικά ιόντα παραμένει υψηλή σε περιοχές μέσα σε δάση και ακόμα υψηλότερη κοντά σε καταρράκτες, γύρω από τα κύματα της θάλασσας και μετά από αστραπές. Γι’ αυτό νιώθουμε αναζωογονημένοι όταν περπατάμε μέσα στο δάσος ή όταν κατασκηνώνουμε κοντά σε καταρράκτες. Η πρόσκρουση μεταξύ των σωματιδίων από το νερό και το περιβάλλον δημιουργεί απελευθέρωση αρνητικών ιόντων μέσα στον αέρα. Στο μεταξύ τα φυτά αποδεσμεύουν σωματίδια νερού που επίσης γεμίζει τον αέρα του δάσους με αρνητικά ιόντα.
Τα αρνητικά ιόντα είναι σωματίδια με αρνητικό φορτίο που σχηματίζονται όταν μια επαρκής ποσότητα ενέργειας επιδρά πάνω σε ένα μόριο και αποσπά ένα ηλεκτρόνιο. Αυτό το αποσπασμένο ηλεκτρόνιο κατόπιν προσκολλάται σε ένα μόριο που βρίσκεται κοντά και τότε αυτό γίνεται ένα αρνητικά φορτισμένο ιόν. Τα αρνητικά ιόντα είναι ωφέλιμα, γιατί εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Με την πρόοδο της τεχνολογίας, σημειώνεται πρόοδος και στη ζωή των ανθρώπων σε διαφορετικό επίπεδο. Και όσο περισσότερο η τεχνολογική πρόοδος συνεχίζεται, τόσο περισσότερο διαταράσσεται η φυσική ισορροπία των ιόντων. Βιομηχανική ρύπανση, καυσαέρια αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, χημικές ουσίες ακόμα και από οικοδομικά υλικά. Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη συγκέντρωση θετικών ιόντων που επηρεάζουν τις ισορροπίες στο ανθρώπινο σώμα. Αυτές είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι με επηρεάζουν τα θετικά ιόντα;

    • Χρησιμοποιείτε κινητά και ασύρματα τηλέφωνα;
    • Έχετε ηλεκτρικές–ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, Η/Υ μέσα στο σπίτι;
    • Χρησιμοποιείτε κλιματισμό ή θέρμανση;
    • Καπνίζετε η βρίσκεστε σε χώρους καπνιστών;
    • Φοράτε ρούχα από συνθετικά υφάσματα;
    • Οδηγείτε μέσα στην πόλη;

Λοιπόν, όλες οι οικιακές συσκευές, ο καπνός του τσιγάρου, τα συνθετικά υφάσματα (ρούχα, κουρτίνες, κουβέρτες, κλπ.) και γενικά ο τρόπος ζωής μας στην πόλη, δημιουργούν πλήθος θετικών ιόντων. Απλά με το να βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σε καθημερινή βάση, περιορίζετε τον εφοδιασμό σας σε αρνητικά ιόντα και κατακλύζεστε εντελώς από θετικά ιόντα. Μπορεί να σκέφτεστε «Γιατί να μην ανοίξω λοιπόν ένα παράθυρο»; Αν όμως ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, τότε ο μολυσμένος αέρας δεν περιέχει αρκετά αρνητικά ιόντα για να αντισταθμίσουν το πλήθος των θετικών ιόντων στο οποίο είστε εκτεθειμένοι μέσα σε ένα σύγχρονο σπίτι.

Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι, να προσλαμβάνετε περισσότερα αρνητικά ιόντα για να ελαττώνετε τα θετικά ιόντα που σας επηρεάζουν.

Αυτό μπορεί να γίνει:

    • Με περισσότερη διαμονή μέσα στη φύση (στην εξοχή).
    • Με περιορισμένη χρήση ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών συσκευών.

Κοιτάξτε το παρακάτω διάγραμμα για να δείτε πως αλλάζει το σκηνικό της ισορροπίας των θετικών και αρνητικών ιόντων/cm3 ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε:



Περιβάλλον

(-)   Αρνητικά ιόντα

(+) Θετικά ιόντα
Γραφείο
Βιομηχανική περιοχή
Εμπορικά κέντρα
Αστική περιοχή
Δάση
Θερμές πηγές
Καταρράκτης
70
50
220
200
2500
2500
5000
1400
300
280
180
800
820
300












Όπως μπορείτε να δείτε, αν κάθεστε όλη την ημέρα σε ένα γραφείο, κυριολεκτικά βομβαρδίζεστε με θετικά ιόντα!

Αντίθετα:

Όσο περισσότερα αρνητικά ιόντα υπάρχουν στο αίμα, τόσο πιο καλός και αποτελεσματικός γίνεται ο μεταβολισμός.
Με περισσότερη έκθεση σε αρνητικά ιόντα θα έχετε:

    • Καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού.
    • Βελτιωμένη διάθεση και ανανέωση του οργανισμού.
    • Αυξημένη ενεργητικότητα.
    • Επιβράδυνση της γήρανσης.
    • Καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος και πολλά περισσότερα!

Αρνητικά ιόντα και Υγεία.
    • Ανακουφίζουν τους μυϊκούς πόνους που προκαλούνται από ένταση και στρες: τα αρνητικά ιόντα εξουδετερώνουν το γαλακτικό οξύ, επίσης καταστέλλουν την παραγωγή του ενεργού οξυγόνου και των ελευθέρων ριζών και έτσι μειώνουν τις τοξίνες που προκαλούν κόπωση και ασθένειες.
    • Έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν στον οργανισμό τις όξινες συνθήκες σε ελαφρά αλκαλικές: η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνουν τα θετικά ιόντα στην ατμόσφαιρα και προκαλούν όξινες συνθήκες στον οργανισμό. Αυτή είναι μία από τις αιτίες των σύγχρονων χρόνιων παθήσεων. Τα αρνητικά ιόντα είναι σε θέση να τροποποιούν τις συνθήκες οξύτητας σε ελαφρά αλκαλικό επίπεδο, βελτιώνοντας έτσι το μεταβολισμό.
    • Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.
    • Τα αρνητικά ιόντα έχουν εξισορροπητική δράση στο νευρικό σύστημα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την ένταση, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα του ύπνου, δηλαδή κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο βαθιά.
    • Εξουδετερώνουν την τοξική δράση των ελεύθερων ριζών: οι ελεύθερες ρίζες είναι υπερβολικά ασταθείς χημικές ενώσεις, επειδή τα ηλεκτρόνια μέσα σε αυτές είναι λιγότερα από το φυσιολογικό. Τα αρνητικά ιόντα διαθέτουν περισσότερα ηλεκτρόνια και έτσι παρέχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών, μετατρέποντας αυτές τις βλαβερές ενώσεις σε ακίνδυνες. Το οξυγόνο που μας είναι απαραίτητο, εμπεριέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Το δυο έως τρία τοις εκατό (%) του οξυγόνου που εισπνέουμε, θα μετατραπεί σε μία τέτοια βλαβερή ουσία μέσα στον οργανισμό μας, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις δυνατές τοξίνες όπως ρύπανση, χλώριο, καπνό, κ.λπ. Οι ελεύθερες ρίζες, προκαλούν νευρικότητα και μειώνουν την φυσική άμυνα του οργανισμού και την δυνατότητα αυτο-ίασης.
    • Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα: οι μολυσμένες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα, όπως η σκόνη, τα καυσαέρια, οι μικροοργανισμοί, κ.ά., όλα χαρακτηρίζονται από θετικά ιόντα. Αν ο αέρας εμπλουτίζεται με αρνητικά ιόντα, αυτές οι ουσίες εξουδετερώνονται (μετατρέπονται σε αβλαβείς), κατακάθονται και ο αέρας καθαρίζει και εξυγιαίνεται.
    • Μειώνουν την ανισορροπία των ιόντων του οργανισμού.
 
Παράδειγμα έλλειψης αρνητικών ιόντων.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου το περιβάλλον μέσα στα υποβρύχια ήταν υπερβολικά αφιλόξενο. Κατά συνέπεια τα πληρώματα είχαν επιλεγεί με κριτήριο την πολύ καλή φυσική τους κατάσταση. Παρόλα αυτά, τα πορίσματα έδειξαν ότι τα πληρώματα μέσα στα υποβρύχια παρουσίαζαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, κόπωση, βίαιες συμπεριφορές, ακόμα και εσφαλμένες εκτιμήσεις πάνω σε απλούς υπολογισμούς. Θεωρήθηκε ότι εισάγοντας αρκετό οξυγόνο θα έλυναν το πρόβλημα, αλλά τα συμπτώματα παρέμειναν. Μετά από διεξοδική έρευνα, οι επιστήμονες αντελήφθησαν ότι ο κινητήρας και η ηλεκτρογεννήτρια προκαλούσε τεράστια απώλεια αρνητικών ιόντων.

Έτσι οι επιστήμονες ανέπτυξαν την κατασκευή της γεννήτριας αρνητικών ιόντων, για να τοποθετηθεί μέσα σε υποβρύχια. Αυτός είναι ο λόγος που οι γεννήτριες αρνητικών ιόντων τοποθετούνται στα περισσότερα κλειστά περιβάλλοντα, όπως τα εναέρια μέσα μεταφοράς, οι πύραυλοι και τα πυρηνικά καταφύγια.

Πηγή: http://www.futurelifehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου