Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ορκομωσία: Αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του νέου Δημάρχου Παιονίας.

Σεβαστοί πατέρες, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας,
Κυρίες και κύριοι
Πριν από λίγα λεπτά δώσαμε το νενομισμένο όρκο: «Ορκιστήκαμε να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας». Η ορκωμοσία είναι η κορυφαία πράξη ανάληψης ευθύνης για τις τύχες αυτού του τόπου, μία πράξη ιερή που μας δεσμεύει και που δημιουργεί υποχρεώσεις προκειμένου να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας στη θετική προοπτική του.
Επωμιζόμαστε ένα βαρύ φορτίο και καλούμαστε μέσα στην ερχόμενη πενταετία 2014 – 2019 να υλοποιήσουμε τις διακηρύξεις μας στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και άσκοπες χρονοτριβές.
Με νωπή την ετυμηγορία των συμπολιτών μας που συνδιαμόρφωσαν μαζί μας τον προγραμματικό μας λόγο και μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα από το λόγο στις πράξεις, σε έργο πλούσιο και παραγωγικό.
Ως νέος Δήμαρχος Παιονίας, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει θα είμαι Δήμαρχος όλων των Παιόνων, όλων των πολιτών της Παιονίας.
Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Ο πολιτικός μου βίος μέχρι σήμερα, καθρεφτίζει άλλωστε τις ειλικρινείς μου προθέσεις, την καθαρότητα των θέσεών μου, τη συνέπεια και την παραγωγή έργου στο νομό Κιλκίς παρά τις δύσκολες συνθήκες της μεταβατικής εφαρμογής του Καλλικράτη.
Οι προεκλογικές μάχες επιβάλλονται στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αλλά μετά τις εκλογές, δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι.
Είμαστε όλοι εδώ, ώριμοι, δυνατοί, μονιασμένοι, με υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και του χρέους για να δώσουμε νέες μάχες για το καλό και το συμφέρον του τόπου μας, του Δήμου Παιονίας και των πολιτών της Παιονίας.
Η πρόσκλησή μου είναι ανοιχτή και διαρκής προς όλους τους αξιόλογους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, νεοκλεγμένους και επανεκλεγμένους.
Μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο μας, οι υπέρτατες αξίες που στηρίζουν το αυτοδιοικητικό οικοδόμημα, μας ενώνουν εποικοδομητικές προτάσεις, πρωτοβουλίες και ιδέες για την οικονομική αυτοδυναμία και ανάπτυξη της Παιονίας.
Εάν κινηθούμε ενωτικά, με πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας, πιστέψτε με, τίποτε δε θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη και για την πρόοδο της περιοχής μας.
Με αυτές τις σκέψεις απευθύνω σε όλους δημόσια πρόταση και πρόσκληση συνεργασίας πάνω σε μια σταθερή βάση συναίνεσης και δημιουργικής συμπόρευσης, με γνώμονα πάντα την δίκαιη και νόμιμη παροχή σε όλους τους πολίτες του Δήμου.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτή την υπέρβαση, ας πορευθούμε ενωτικά και με διάθεση καλής πίστης και συνεργασίας! Μακριά από περιχαρακώσεις, στείρες αντιπαραθέσεις, τοπικισμούς και μικρόψυχες λογικές! Που τόσο πολύ έχουν ζημιώσει κατά το παρελθόν τον τόπο μας και ας προσφέρουμε όλοι μαζί χρήσιμες και καλές υπηρεσίες στο Δήμο και στους συμπολίτες μας!
Είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουμε και θα εφαρμόσουμε σαν Ευαγγέλιο την προγραμματική μας πρόταση για την πενταετία 2014 – 2019, δίνοντας – το υπογραμμίζω – έμφαση στην ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας σε όλες τις πόλεις και στα χωριά μας καθώς και στην ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, με άριστη ποιότητα και επαρκή ποσότητα νερού και βεβαίως με επανεξέταση και δίκαιη τιμολόγηση των τελών ύδρευσης.
Κυρίες και κύριοι
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι και εν δυνάμει συνεργάτες του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας
Εύχομαι ολόψυχα η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας να είναι περίοδος δημιουργίας, γόνιμου διαλόγου και χειροπιαστού έργου στον τόπο μας ώστε να δώσουν μια πιο αισιόδοξη ενατένιση απέναντι στη σημερινή λόγω οικονομικής κρίσης γκρίζα πραγματικότητα.
Εύχομαι όλοι μας να είμαστε γεροί, δυνατοί, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί στις δυσκολίες και να συνδράμουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στην υπόθεση της ανάπτυξης του Δήμου Παιονίας.
Από την υπεύθυνη στάση μας, από τη δουλειά μας στο Δήμο, από τη συνέπεια των λόγων και των πράξεών μας θα κρινόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας.
Είναι στο χέρι μας και οφείλουμε να μην τους διαψεύσουμε.
Καλή δύναμη και καλή και παραγωγική θητεία.
Σας ευχαριστώ».

Πηγή:  http://www.goumenissa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου