Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Πυρ κατά ριπάς…………..από τα ορύγματα της Γουμένισσας.
Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.
Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια της κρίσης, Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ελαφρύνσεις του οικογενειακού προϋπολογισμού από το φορολογικό ανεμοστρόβιλο, ο οποίος ισοπέδωσε τα προηγούμενα χρόνια κάθε έννοια μικρής και μεσαίας τάξης. Η τακτική του Χότζα εφαρμόζεται όλα τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης με σπουδαία αποτελέσματα για τις κυβερνήσεις και αντίστοιχα με πνιγηρά και απωθητικά για τους πολίτες.
Αποδέχτηκε τα λάθη του ΕΝΦΙΑ ο Αντώνης Σαμαράς και υποσχέθηκε (υπονοήθηκε περισσότερο) σκληρή τιμωρία στους υπεύθυνους συντάκτες του. Μόνο που κανονικά θα έπρεπε να δηλώσει την κατάργηση αυτού του οθωμανικού τύπου και έμπνευσης χαρατσιού και όχι τη διόρθωση. Για έναν ορυμαγδό λόγων, ο ΕΝΦΙΑ
θα αποτελέσει ίσως τον κόλαφο των συγκυβερνώντων κομμάτων. Η οργή των πολιτών κοχλάζει σαν τη λάβα και οδηγείται στο ξέσπασμα με αργά αλλά σταθερά και αποφασιστικά βήματα. 
Πού ακούστηκε να πληρώνουμε υπέρογκες μηνιαίες δόσεις για το σπίτι μας, το οποίο βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα και έχουμε πληρώσει γι' αυτό δεκάδες φορές, είτε στο χτίσιμό του, είτε στα δάνεια, είτε στους λογαριασμούς ρεύματος, είτε όταν δίναμε μεροκάματα και συμβάλαμε στην αύξηση του ΑΕΠ, είτε, είτε, είτε. Ο κατάλογος είναι απελπιστικά μακρύς. Η αλήθεια είναι πως το πάλε πότε προσωρινό χαράτσι (ακούει ο Αντιπρόεδρος;) μετατράπηκε σε μόνιμο και πως η τελευταία δόση του ενός έτους θα συμπίπτει με την πρώτη του επόμενου. Μια διαρκής επιπλέον σε όλα τα άλλα αγωνία, νέο χρέος προς το δημόσιο, νέες πιέσεις, νέες κατασχέσεις, νέες δημεύσεις περιουσίας. Είναι αυτή η επαγγελλόμενη νέα Ελλάδα; Το κράτος μετατρέπεται σε τράπεζα, στην οποία θα οφείλουμε συνεχώς δόσεις, οι οποίες δεν θα τελειώνουν ποτέ.
Κατάργηση και όχι διόρθωση λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτή είναι η μοναδική λύση. Όσον αφορά την τιμωρία των υπευθύνων, το περιμένουμε, το εγκρίνουμε και επαυξάνουμε. Αναμέναμε όμως να ακούσουμε για αντίστοιχη τιμωρία των αρμοδίων εκείνων, η εισήγηση των οποίων ξεπάγιασε έναν ολόκληρο λαό. 
Εφόσον αποδεχτήκατε το λάθος με το πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί ανταμείψατε τον «πατέρα» της ιδέας αυτής, με τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας ; Δεν πρέπει να λογοδοτήσει (το λιγότερο) αν όχι να καθαιρεθεί και να οδηγηθεί σε ποινικά δικαστήρια για το αίσχος της γκεμπελικού τύπου απόφασής του; Τέλος, μικρή είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τριάντα τοις εκατό, όταν η αύξηση του (από τον προαναφερόμενο οικονομικό φωστήρα) ήταν τετρακόσια πενήντα τοις εκατό!
Η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επιβάλλεται να φθάσει στα τριάντα με σαράντα λεπτά. Οτιδήποτε άλλο είναι αισχρή κερδοσκοπία και βδελυρή συμπεριφορά. Ανάξια ενός λαού που αποκαλύπτει Αμφιπόλεις.
Αλλά γιατί αυτές οι μικρές έστω, πάντως ελαφρύνσεις, στον απελπισμένο Έλληνα; Από τη μια γιατί όλες οι ελαφρύνσεις έχουν το ισοδύναμο ΕΝΦΙΑ, οπότε μία η άλλη για τα έσοδα, και από την άλλη μάλλον το εξής: Στο προηγούμενο άρθρο μου έγραφα πως είναι αντιστρόφως ανάλογα ποσά το πλεόνασμα και τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις δημοσιεύτηκαν δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες κατρακυλούν τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα ανεβαίνουν του ΣΥΡΙΖΑ και διευρύνεται η διαφορά. Η εξουσία ξεγλιστρά και η προσπάθεια συγκράτησής της, αν μη τι άλλο, ελπίζουμε πως θα ωφελήσει τον κουρελιασμένο ψυχικά και οικονομικά πολίτη.
Πηγή:  http://samarasxristos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου