Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δημόσια τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη


Οι ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων δεν έχουν το μονοπώλιο στην «αγορά» υγείας της Θεσσαλονίκης. Η δημόσια τράπεζα φύλαξης λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2009 στο κτίριο Στοργή του Δημόσιου Νοσοκομείου Παπανικολάου και οργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης κάθε Τετάρτη στις 12:00 για κάθε ενδιαφερόμενο.

«Τα μηχανήματα είναι δωρεά από το σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά» της Αθήνας, και όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται από το νοσοκομείο Παπανικολάου. Διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν στον κόσμο και το καλύτερα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό σε όλη την Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε ότι η κλινική είναι η πρώτη που ξεκίνησε την μεταμόσχευση μυελού των οστών πριν 21 χρόνια στην Ελλάδα.» εξηγεί ο Δ/ντής Αιματολογικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ.Δαμιανός Σωτηρόπουλος.
Δε χρεώνετε το kit αλλά ούτε ο έλεγχος που θα γίνει για να διαπιστωθεί αν το δείγμα είναι επαρκές και υγιή, αντίθετα με τις ιδιωτικές τράπεζες. Επιπλέον, οι ιδιωτικές κλινικές «κρατούν» ποσοστό που κυμαίνεται από 150-200 ευρώ εφόσον πρόκειται το δείγμα να δοθεί σε ιδιωτική τράπεζα και απολύτως τίποτα αν γίνει δωρεά στη δημόσια τράπεζα. «Αν συγκεντρωθούν 10.000 μοσχεύματα στην ελληνική τράπεζα τότε η πιθανότητα να βρεθεί μόσχευμα φτάνει 95%», σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο. Όσον αφορά στα χρήματα που απαιτούνται για την μεταμόσχευση, καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Όσοι ενδιαφέρονται να δωρίσουν βλαστοκύτταρα, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2313-307419, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί για ακόμη μια φορά η λέξη δωρεά, μιας και στις Δημόσιες Τράπεζες Βλαστοκυττάρων δεν αποθηκεύονται βλαστοκύτταρα για προσωπική χρήση αλλά για όποιον ασθενή τα χρειαστεί. Ίσως μπορέσουν να σώσουν κάποιον άλλο άνθρωπο, οπουδήποτε στον κόσμο.

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ (ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΗΜΑ). ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΗΥΡΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ: http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2009-2010/140-the-precious-cell

    ΑπάντησηΔιαγραφή