Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

2ο Ημιμαραθώνιος Πάικου.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φέτος ο 2ος Ημιμαραθώνιος του Πάικου είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία. Στη Π.Ε.Κιλκίς παρά την αντίθεση 70 φορέων των εκλεγμένων εκπροσώπων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών το υπουργείο κατακύρωσε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί στα Κρούσια. Ακολουθεί το Πάικο από την λίμνη του Σκρά (γαλάζια λίμνη) ως την λίμνη Μεταλλείου, μια έκταση 100περίπου τετραγωνικών χλμ θα εκχωρηθεί για έρευνα και εκμετάλλευση. Τα δάση θα δώσουν τη θέση τους σε λίμνες τοξικών αποβλήτων, το φημισμένο νερό του Πάικου θα δηλητηριαστεί και κάθε δραστηριότητα (γεωργία-κτηνοτροφία-τουρισμός) στην περιοχή θα πληγεί ανεπανόρθωτα.
Όλοι εμείς που αγαπάμε τη φύση και της δραστηριότητες στο βουνό, πρέπει να μπούμε μπροστά στον αγώνα αυτό.
Την ημέρα του αγώνα, θα βρίσκεται στην εκκίνηση σταντ του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο. θα γίνει ενημέρωση με ανοιχτή συζήτηση, σχετικές προβολές ντοκιμαντέρ και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.
Εναντιωνόμαστε σε κάθε σχέδιο κολοσσιαίων παρεμβάσεων όταν μάλιστα από αυτό προκύπτουν οφέλη μόνο για την εταιρία που το αναλαμβάνει!
ΤΟ ΠΑΙΚΟ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ, Η Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΓΓΙΣΤΡΟ…
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ!!!
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ
 

Πηγή: http://www.goumenissa.eu/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου