Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το υπερόπλο του Τσίπρα και η εξουθένωση των φτωχών.

Πυρ κατά ριπάς…………..από τα ορύγματα της Γουμένισσας. Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.
Στις μάχες οι στρατηγοί διακρίνονται για την ευρηματικότητα και την ικανότητά τους να εμφυσήσουν στους στρατιώτες τους την απαραίτητη αγωνιστική ορμή για να εμβολίσουν τον αντίπαλο. Όμως, πολλές φορές οι μάχες κερδίζονται από νέα, σύγχρονα όπλα τα οποία ξαφνιάζουν τον εχθρό και τον κατατροπώνουν.
Οι Βυζαντινοί χρησιμοποίησαν επιτυχώς την ανακάλυψη του Καλλίνικου, το υγρό πυρ, και απέκρουαν τις συνεχείς επιθέσεις μέσω θάλασσας από τους Αβάρους, τους Ρώσους και άλλους διεκδικητές της παντοδυναμίας της Πόλης. Ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε τη σύστασή του, παραμένει άγνωστο μυστικό. Αλλά και ο Θουκυδίδης μας ενημερώνει για ένα είδος πρωτόλειου φλογοβόλου που χρησιμοποιήθηκε σε ναυμαχίες. Οι Δωριείς επικράτησαν των γηγενών φυλών της Ελλάδας με όπλα από ένα νέο υλικό, το σίδερο.
Οι Κινέζοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκρύψουν την επέκταση της γνώσης της πυρίτιδας, ώστε να κρατήσουν για τον εαυτό του αυτή την πολύτιμη εκρηκτική ουσία. Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί βομβάρδισαν τόσο μανιωδώς στο Λονδίνο με τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους V2, που φάνηκε να γέρνει η πλάστιγγα προς το μέρος των ναζιστών ξανά μετά από χρόνια. Παρόλα αυτά, οι δυο πυρηνικές βόμβες των Αμερικανών στην Ιαπωνία έφεραν το τέλος του πολέμου. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να τις αποκτήσουν νωρίτερα ( αλίμονο τι θα είχε συμβεί τότε !), αλλά από σύμπραξη της τύχης με την ανείπωτη βλακεία τους απέτυχαν παταγωδώς.
Συμπερασματικά, ο άσος στο μανίκι είναι που προσδίδει υπεροχή και οδηγεί στην τελική νίκη. Ο Σύριζα έχει έναν τέτοιο άσο. Διαθέτει το υπερόπλο με το οποίο από ότι φαίνεται θα σαρώσει σε όλες τις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Μάλιστα όσο αργότερα, τόσο καλύτερα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το απίθανο πλεονέκτημά του του εξασφαλίζει βέβαιη επικράτηση. Είναι σαν το παλιό κρασί, όσο παλιώνει τόσο πιο αξιόπιστο γίνεται. Το όπλο αυτό δεν είναι άλλο από τον …. Στουρνάρα. Προσωπικά έχω πειστεί πως ο Υπουργός Οικονομικών είναι σίγουρα μέλος του Σύριζα και κολλητός του Τσίπρα. Κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αναγκάσει σε μετακόμιση τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Έχασε τη μεσαία τάξη για το κυβερνών κόμμα, με απανωτά χτυπήματα κάτω από τη μέση καταντώντας τη είδος υπό εξαφάνιση. Χτυπά τον αγροτικό κόσμο με νέα μέτρα. Έχει θέσει υπό διωγμό τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κονταροχτυπιέται με τους συνδικαλιστές, τα πολιτικά στελέχη, τους δικαστές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τις ..τσιπούρες και τα κολοκύθια. Είναι ο Αρχιστράτηγος του Χάους και ταυτόχρονα Στρατάρχης του Τσίπρα. Το σχέδιο να αλώσει από τα μέσα το σύστημα για να επιβάλει τον αρχηγό του ως απαραίτητο για τη συνέχιση της ύπαρξης της χώρας, τον καθιστά την Πέμπτη φάλαγγα των δανειστών. Δεν φτάνει που παίρνει αποφάσεις για όλα αυτά, προβαίνει και σε ειρωνικές, αυτάρεσκες δηλώσεις του τύπου « Δεν είναι υπερφορολογημένοι οι Έλληνες». Τον ακούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και τους σηκώνεται η τρίχα, τα νεύρα τους γίνονται τσατάλια, με αποτέλεσμα να σκέφτονται πολύ σοβαρά να τοποθετήσουν στον πρωθυπουργικό θώκο τον νεαρό αμφιλεγόμενο σκύμνο μιας απειλητικά βρυχώσας αριστεράς.
Αλλά δεν φαίνεται να ικανοποιούν μόνο αυτά τον Κουασιμόδο της Οικονομίας. Τελευταία μας προέκυψε και … αγωνιστής. Ζώστηκε τα άρματα ο νέος .. Βελουχιώτης, φίλησε την αφίσα του Τσε Γκεβάρα και στασίασε εναντίον των πρώην συνδαιτυμόνων του, τους οποίους και κατηγορεί πως του πρότειναν ένα εξοντωτικό σχέδιο για τους Έλληνες, το οποίο και απέρριψε μετά βδελυγμίας ! Και μετά ξύπνησε και αύξησε απελπιστικώς προκλητικά και αυθάδικα τα διόδια των εθνικών οδών.
Ε, να βρίσεις ή να μην βρίσεις τώρα ! Δεν φτάνει η ανέχεια, η ένδεια, η καταραμένη φτώχεια του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, μας δουλεύουν κι από πάνω ! Τι κρίμα κύριε Υπουργέ που δεν είστε πολιτικός και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Τι κρίμα να μην θέσετε τον εαυτό σας υπό την κρίση του λαού. Θα βλέπατε τις … τεράστιες συμπάθειες που έχετε. Σας εκλιπαρεί όλη η Ελλάδα κύριε Πρωθυπουργέ, βάλτε τον υποψήφιο (όχι στο Επικρατείας βέβαια).
Υ.Γ. 1 : Ασφαλώς και πρέπει να φορολογούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες όπως προβλέπει το Σύνταγμα Οι αγρότες δεν αποτελούν εξαίρεση. Γιατί όμως δεν τίθεται σε εφαρμογή ένα απλό φορολογικό σύστημα εσόδων – εξόδων όπως ισχύει στα περισσότερα σοβαρά κράτη του κόσμου και πνιγόμαστε στο κυκεώνα των δεκάδων τόμων των μυριάδων φορολογικών αλλαγών ; Η απάντηση : Γιατί θα είναι δίκαιο. Θα ευνοεί το φτωχό και θα πληρώνει εκείνος που του περισσεύουν. Ο Στουρνάρας και οι όμοιοί του πού λέτε να ανήκουν ; Στο ενενήντα τα εκατό των πληβείων του ελληνικού λαού ή στους πατρικίους του δέκα τα εκατό ;
Υ.Γ. 2 : Η τελευταία παράγραφος του προηγούμενου άρθρου μου αναφερόταν στα αυτοδιοικητικά στελέχη που δραστηριοποιήθηκαν κυρίως πέραν του Δήμου Παιονίας και σταδιοδρόμησαν μεταξύ του τίποτα και του καθόλου και αυθαδιάζουν διεκδικώντας περαιτέρω θητείες στις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου. Δεν είναι κακό να επενδύεις στην ανυπαρξία έργων, κακό είναι να περιμένεις από τους άλλους να σε πλαισιώσουν γι αυτό.
Πηγή:  http://samarasxristos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου