Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Υπουργείο Εργασίας (ή Ανεργίας;): Η μέση σύνταξη είναι 940 ευρώ.

Η τοποθέτηση ενός νέου Συνέλληνα:
Όταν οι μισθοί είναι πλέον 4,5 κατοστάρικα χαρτζιλίκι, με το 30% του εργατικού δυναμικού άνεργο ή εργαζόμενο με ανασφάλιστη εργασία, με τη χώρα χρεωκοπημένη, με τη μεσαία τάξη διαλυμένη, με ελεύθερους επαγγελματίες που θεωρείς χρεωκοπημένους εδώ και χρόνια και με το 65% του πληθυσμού να είναι άνω των 55 ετών (δηλαδή μια δημογραφική καταστροφή), τι περιμένεις;
Ευχαριστώ να λένε οι συνταξιούχοι, που η μέση σύνταξη είναι ακόμα 940 ευρώ (!!!!!!!!), πράγμα εντελώς αδιανόητο, εξωφρενικό και άδικο για τις νεότερες γενιές.
Μεγάλοι αδικημένοι οι εργαζόμενοι ηλικίας 35-55 ετών που πλήρωναν για δεκαετίες υψηλές εισφορές για να πάρουν συντάξεις 360 ευρώ στο μέλλον. 
Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βαρίδι για τις επόμενες γενιές είναι οι υψηλές συντάξεις που συνεχίζουν να πληρώνονται. 
Πρόταση:

Εθνική σύνταξη έως 450 ευρώ για όλους, με παράλληλη κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους. 
Είναι από τα λίγα σωστά που λένε ακόμη και οι νεοφιλελεύθεροι, αλλά δυστυχώς το μοναδικό που μάλλον δε θα εφαρμοστεί ποτέ για πολιτικούς λόγους, καθώς όποιος πειράξει τις συντάξεις θα τελειώσει οριστικά πολιτικά, αλλά και για κοινωνικοοικονομικούς λόγους, επειδή από τις συντάξεις πλέον συντηρείται μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Πιστεύω πως ο δεύτερος είναι ο βασικός λόγος που δεν πείραξαν τις συντάξεις όσο θα έπρεπε... Μεγάλο λάθος κατά την άποψή μου.
Θα ήταν προτιμότερο να είχαν μειώσει σαρωτικά τις συντάξεις, με παράλληλη κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων ώστε να παρέμειναν οι μισθοί των νέων ανθρώπων απείραχτοι και να είχαν έτσι μία ελπίδα στη χώρα αυτή που ονομάζεται Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου