Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο νυν κι ο πρώην δήμαρχος Παιονίας.

«Επικοινωνούν» πλέον με εξώδικα!

Προ ολίγων ημερών ο απελθών δήμαρχος Παιονίας απολάμβανε τον καφέ του σε κατάστημα του Πολυκάστρου. Εκεί δέχθηκε την “επίσκεψη” δικαστικού επιμελητή, ο οποίος του επέδωσε ένα φάκελλο.
Εμβρόντητος ο κ. Αθ. Λαπόρδας ανέγνωσε το περιεχόμενο του φακέλλου. Ηταν μια εξώδικη επιστολή του διαδόχου του στο δημαρχιακό θώκο. Ο κ. Χρ. Γκουντενούδης, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ενημέρωνε ότι η παραλαβή του δήμου που είχε πραγματοποιηθεί κατόπιν των σχετικών ελέγχων, ήταν περίπου… έωλη. Ο νυν δήμαρχος ενημέρωνε τον πρώην ότι τυχόν “ευρήματα” που θα προκύψουν από νέο, ενδελεχέστερο έλεγχο, θα τον βαρύνουν με προσφυγή “όπου δει”. Το αυτονόητο δηλαδή κατέστη περιεχόμενο εξώδικης Δήλωσης-Γνωστοποίησης-Ενημέρωσης.
Ο κ. Λαπόρδας είχε παραδώσει
το δημαρχιακό θώκο από την 1η Σεπτεμβρίου ως ορίζει ο “Καλλικράτης”. Είχαν προηγηθεί ενημερώσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη για τα μείζονα ζητήματα του δήμου Παιονίας. Πράγματα δηλαδή εντελώς αυτονόητα και συνηθισμένα.
 Ο κ. Λαπόρδας ανταπάντησε στον κ. Γκουντενούδη με εξώδικο επίσης. Εκεί, με εμφανή οργή αλλά και ειρωνική διάθεση, πρότεινε στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας αυτόν το νέο τρόπο επικοινωνίας απερχόμενων και νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών.
Το θέμα όμως είχε και συνέχεια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 4 Νοεμβρίου, είχαμε νέα εμφάνιση εξωδίκων. Το πρώτο αφορούσε στον πρώην αντιδήμαρχο (επί Λαπόρδα) κ. Χρ. Καθαρόδωρο με την ιδιότητά του ως προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής. Τον εγκαλούσε η κ. Ευ. Πολιτίδου, νεοεκλεγείσα με την παράταξη Γκουντενούδη και αρμόδια για το Νομικό Πρόσωπο αντιδήμαρχος. Η κ. Πολιτίδου απουσίαζε από τη συνεδρίαση, οπότε την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο δήμαρχος κ. Γκουντενούδης.
Ακολούθησε η ανάγνωση του εξώδικου που έλαβε ο κ. Ιορδ. Τσιτουρίδης, πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης-Αποχέτευσης Παιονίας. Το εξώδικο είχε ως αποστολέα τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Αθ. Τζούρτζο. Το περιεχόμενο ήταν το ίδιο: η παραλαβή της Επιχείρησης “εν τάχει” και οποιαδήποτε παράλειψη που προκαλεί ευθύνες θα οδηγηθεί “όπου δει”.
Ο κ. Τσιτουρίδης ανέγνωσε το εξώδικο και ακολούθησε διάλογος μεταξύ του ιδίου και του κ. Τζούρτζου σε κλίμα ήπιο, χωρίς ιδιαίτερες αντεγκλήσεις. Στην απορία του κ. Τσιτουρίδη για το εξώδικο, ο κ. Τζούρτζος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα εντιμότητας και δημοκρατικότητας του προκατόχου του. Θα διερευνηθούν απλώς κάποια στοιχεία με μεγαλύτερη προσοχή και θα ζητηθούν διευκρινήσεις.
Οι λαβόντες τα εξώδικα είχαν την ένσταση ότι δημιουργείται θέμα εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Οι πολίτες ακούγοντας τη λέξη “εξώδικο”, συνάγουν εύκολα συμπεράσματα με υπόνοιες που εύκολα δημιουργούνται, αλλά δύσκολα “φεύγουν”.
Εννοείται βέβαια ότι προκάλεσε σχόλια το γεγονός ότι τα εξώδικα έχουν τον χαρακτηριστικό του “καρμπόν”, ως πανομοιότυπα.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου