Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Inter (λη) stellar!

Πυρ κατά ριπάς…………..από τα ορύγματα της Γουμένισσας.
Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.
Inter (λη) stellar: Νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας
Πραγματική έκπληξη: αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Ποιανού όμως το εισόδημα αυξήθηκε ώστε να έχουμε ταυτόχρονα και αύξηση του ΑΕΠ; Απ’ όσο είναι γνωστό οι μειώσεις των πολιτών σε επίπεδο μισθών, συντάξεων (κυρίων και επικουρικών) και εισοδήματος είναι συνεχείς, αδιάλειπτες και απροκάλυπτες. Η ταφόπλακα του οικογενειακού προϋπολογισμού, το τελευταίο ανοσιούργημα του οικονομικού επιτελείου της χώρας, ο ΕΝΦΙΑ. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, η επιτομή της ξεδιαντροπιάς, το μίασμα των μιασμάτων.
Την ίδια επώδυνη περίοδο τα τέλη κυκλοφορίας, το πετρέλαιο θέρμανσης, οι δόσεις του φόρου εισοδήματος, των τραπεζών, των ταμείων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Δήμου, του νερού και ότι άλλο βάλει ο ευφάνταστος νους των συνωμοτών της ανομολόγητης επίθεσης εναντίον των πολιτών.
Επομένως, ποιανού το εισόδημα αυξήθηκε και έχουμε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να προκαλούν σοκ και δέος στους κακομοίρηδες (Έλληνες) από τους Εμίρηδες (Δανειστές και Κυβερνώντες). Έχω υπόψη μου κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις :
Εφοπλιστές. Χτίζουν δεκάδες εκατοντάδες καράβια στην Κίνα και ούτε ένα στην Ελλάδα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Το αιτιολογούν προκλητικά και αυθάδικα, ισοσταθμίζοντάς το με την προσφορά εργασία, άρα δικαιούνται απαλλαγών.
Μελισσανίδης. Θραύση κάνουν οι διαφημίσεις με τα ξυστά. Μετά την απόκτηση του ΟΠΑΠ με ευτελές τίμημα (άτιμη κρίση !) σαρώνει στα τυχερά παιχνίδια. Έτσι έχει και χρόνο να ασχοληθεί ξανά με ευγενείς τομείς, όπως τον αθλητισμό και να θριαμβεύει στις συγκρούσεις με έτερους ευτραφείς διαχειριστές του ντροπιαστικού ελληνικού πρωταθλήματος.
Λίστα Λαγκάρντ. Χιλιάδες εργασιομανείς συμπατριώτες μας, με ένα μόνο ελαττωματάκι. Απέκτησαν εισοδήματα χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν (Δεν βλέπω το λόγο να μην κατάσχονται αμέσως αυτά τα ποσά υπέρ του δημοσίου). Φαντάζομαι ότι οι τόκοι κατατίθενται κανονικά στους λογαριασμούς τους. Χριστούγεννα έρχονται, να πάρουν και κανένα δωράκι στα παιδιά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μιζαδόρους του δημοσίου, η δημοσιότητα (και οι συλλήψεις) των οποίων έχει ατονήσει εσχάτως.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Πρόεδρος κόμματος, ο οποίος δεν δήλωσε εκατομμύρια μετρητών και ακινήτων. Ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος. Αν είναι έτσι οι Πρόεδροι των μικρών κομμάτων (και μάλιστα εκτός βουλής), φαντάσου τι γίνεται στα μεγαλύτερα.
Άρα λοιπόν, λογική η αύξηση του ΑΕΠ. Κάποιοι αύξησαν το εισόδημα τους, λεηλατώντας ασύδοτα και ασύστολα κάποιους άλλους, με αδυναμία αντίδρασης.
«Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή.» Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος
Υ.Γ.
1. Μείωση των χρημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το 2015 κατά 70 % (!!!) σε σχέση με το 2014. Αναλογία με Θεσσαλονίκη το 2014 ένα προς τέσσερα (για κάθε ένα ευρώ στο Κιλκίς, τέσσερα ευρώ στη Θεσσαλονίκη). Για το 2015 η αναλογία εκτοξεύτηκε στο ένα προς έντεκα (ένα ευρώ για Κιλκίς, έντεκα ευρώ για Θεσσαλονίκη). Θα δώσει κάποιος απαντήσεις γι αυτό;
2. Και ένα ευχάριστο: Υφυπουργός Παιδείας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Καλή επιτυχία στον Κιλκισιώτη πολιτικό στην ηλεκτρική καρέκλα ενός από τα πιο δύσκολα Υπουργεία.
Πηγή:  http://samarasxristos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου