Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ.

Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.
 
Οδεύοντας ολοταχώς προς τις κρισιμότερες εθνικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ίσως και τις δραματικότερες της μεταπολίτευσης, τα «όπλα» των πολιτών έχουν πάθει κυριολεκτικά αφλογιστία. Η δίνη της οικονομικής κρίσης έχει συμπαρασύρει και τις πολιτικές ορθότητες, τις διαχωριστικές γραμμές, τις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις. Όλα μια χοάνη υψικαμίνου με διαρκή προσθήκη ιδεολογημάτων να τήκονται και εντέλει να δημιουργούν κράματα αναμεμειγμένων αποχρώσεων, πρωτοφανή σε διαφορετικότητα για τη φυσιολογική πολιτική μας σκηνή.
Οι εκλογές όπως παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, αλλά οι πολίτες αρνούνται σθεναρά να υποκύψουν  στην υποχρεωτική πολιτική ένταση. Όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά ή για το μέλλον της χώρας, αλλά γιατί η εμπλοκή πρακτικών και ιδεών, προτάσεων και υποσχέσεων τους έχει κυριολεκτικά καταμπερδέψει.  
Ένας απίθανος κόσμος ξετυλίγεται καθημερινά μπροστά στα έκπληκτα μάτια και αυτιά των πολιτών. Όλα υπέρ τους προεκλογικά και τα περισσότερα εναντίον τους μετεκλογικά. Μειώσεις και καταργήσεις φόρων, θέσεις εργασίας, αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας, υπεύθυνη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, ανάπτυξη, λογοδότηση υπευθύνων, μείωση δημόσιου χρέους, αύξηση κατώτατων μισθών, 13η σύνταξη, οικολογική λογική, διευθετήσεις δανείων, δικαιοσύνη, δημοκρατία, σταθερότητα, ελπίδα.
Όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί από τα κόμματα που κυβέρνησαν ή να στηριχτούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να γίνουν πράξη. Στην εθνική μας κρίση, οι ομαδικοί και συλλογικοί οργανισμοί δρουν ατομικά και εγωιστικά. Εάν συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι θα το διαπιστώσουμε μετά τις εκλογές. Πάντως σίγουρα βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική καμπή της ιστορίας της χώρας, οικονομικά και πολιτικά και η επιλογή των πολιτών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της λεωφόρου του μέλλοντος της πατρίδας μας.
Επομένως η συμμετοχή στις εκλογές είναι απολύτως απαραίτητη και η κατατιθέμενη ψήφος μόνο ως προϊόν συνειδησιακής επιλογής και όχι ως αποτέλεσμα έντονου θυμικού ή αντίδρασης, θα έχει τη πρέπουσα βαρύτητα και υπευθυνότητα. Ακόμη, θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εξοστρακίσουμε στην πολιτική άβυσσο ανεπιστρεπτί τα πολιτικά «υποκείμενα» που δεν έχουν καμιά θέση στην νέα ελληνική πολιτική σκηνή.           
Η σύντομη προεκλογική περίοδος, η παγωνιά του χειμώνα και η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπουν τις καθιερωμένες επίσημες και πολυάνθρωπες επαφές και συναντήσεις των πολιτικών στελεχών. Ας μην περιορίσουν και τη προσέλευσή μας στις κάλπες. Είναι η ώρα μηδέν. Επανεξοπλιστείτε και εφορμήστε. Η ιστορία μάς περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου