Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τέρμα στο προεκλογικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-ANEΛ - Ζήτω το μνημονιακό πρόγραμμα Βαρουφάκη!

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προεκλογικά: Όλα τα μνημομιακά μέτρα θα καταργηθούν με ένα και μόνο Νόμο "σκούπα".
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετεκλογικά: "...για να κωδικοποιήσουμε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα σε συνδυασμό με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Τσίπρα στην ελληνική Βουλή, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους και τους θεσμούς, καθώς και με το ΔΝΤ..."

Η λίστα με τις ελληνικές προτάσεις και θέσεις που εστάλη τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 23:15 προς τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεπερνά τις 2.500 λέξεις. Πρόκειται για μια λίστα που φανερώνει την απόλυτη "ανατροπή" των προγραμματικών δεσμεύσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ολοκληρωτική "κωλοτούμπα!" της κυβέρνησης. 
Θεωρούμε ανούσιο να την αναδημοσιεύσουμε, καθώς είμαστε βέβαιοι πως κατά την εφαρμογή της θα αναπροσαρμοστεί αρκετές φορές. Βασική επιδίωξη της λίστας "Βαρουφάκη" είναι να υπακούσει στις επιταγές των "Θεσμών" και να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο, τη συνέχιση της φορολογικής επιβάρυνσης των μόνιμων  υποζυγίων (εργαζόμενων και συνταξιούχων). Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβόμαστε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε μασάνε τα λόγια τους και επισημαίνουν το λυπηρό αυτό γεγονός. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα πράξουν από δω και πέρα και κυρίως όταν θα σχεδιαστεί το "3ο μνημόνιο" μετά τις 30 Ιουνίου. 
Όσο για τους ΑΝΕΛ: Έχουν μείνει άφωνοι ή συμφωνούν με όσα υπογράφηκαν; Πoύ έμεινε η αποφασιστικότητα και ο τσαμπουκάς τους; Πότε θα έχουμε τις πρώτες επίσημες τοποθετήσεις τους; Θα συνεχίσουν τη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποστασιοποιηθούν, καθώς το βασικό προγραμματικό σημείο σύγκλισης, η κατάργηση του μνημονίου, δεν υφίσταται πια; 
Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου