Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το ZDF αποδομεί τα γερμανικά επιχειρήματα για χρέος και πολεμικές αποζημιώσεις!

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι απόψεις της λαϊκίστικης εφημερίδας BILD να κυριαρχούν στη γερμανική ειδησεογραφία για τα ζητήματα του ελληνικού χρέους και των πολεμικών επανορθώσεων, ωστόσο δεν είναι όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που ενστερνίζονται τη στείρα άρνηση της Γερμανίας να μην αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη χώρα από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι γερμανικές κατοχικές και η σύναψη του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Το σατιρικό σόου Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από ZDF, το δεύτερο κανάλι της κρατικής (!) τηλεόρασης της Γερμανίας δημοσιοποίησε ήδη στο διαδίκτυο μέρος του αυριανού του προγράμματος που θα έχει αντικείμενο και την Ελλάδα. Το εν λόγω μέρος της εκπομπής έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά και είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη η προσέγγιση των συντελεστών του στα ελληνικά ζητήματα. 
Δείτε όλο το βίντεο χωρίς υπότιτλους εδώ:

Στο πρώτο απόσπασμα παρουσιάζεται με τον πλέον παραστατικό και σατυρικό τρόπο η κατάσταση που έχει περιέλθει Ελλάδα, η οποία εμφανίζεται ως μία ταβέρνα η οποία λειτουργεί υπό τις οδηγίες της τρόικα ενώ στο δεύτερο μέρος θίγεται με πολύ καυστικό και συγκινητικό τρόπο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Παρόν στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.
Το Die Anstalt πηγαίνοντας κόντρα στις λαϊκιστικές φωνές της Γερμανίας έχει επανειλημμένα και στο παρελθόν παρουσιάσει το ελληνικό πρόβλημα από μία διαφορετική οπτική. Στην αυριανή εκπομπή – η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις – οι παραγωγοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου