Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Το άγαλμα της Eλευθερίας της Νέας Υόρκης και η "πνευματική" προέλευσή του.

Το άγαλμα της Eλευθερίας είναι ένα ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται σε ένα νησάκι στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

"...κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας "Μπριτάνικα" το άγαλμα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία, υπονοώντας ότι η γυναίκα αυτή είναι προσωποποιημένη η Ελευθερία.
Αποκρύπτεται όμως συστηματικά ότι και σε αυτό το σημείο η αθάνατος Ελλάς έχει δώσει για μία ακόμη φορά τα φώτα της. Πράγματι αυτός που σχεδίασε το άγαλμα της ελευθερίας κάπου αλλού είχε δει την μορφή αυτή. Είναι η μορφή του
Φωτοφόρου Απόλλωνος - Ηλίου. 
Ο φωτοφόρος Απόλλων απεικονίζεται με αυτήν ακριβώς την μορφή. Ευτυχώς για μας, η αθάνατη ελληνική γη της Κορινθίας μας διέσωσε αυτή την εικόνα για να μπορούμε σήμερα να γνωρίζουμε την αλήθεια. 
Η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο της Κορίνθου, περνά όμως απαρατήρητη για τον επισκέπτη που δεν είναι υποψιασμένος. Βρίσκεται σε μία τρίπτυχη πλάκα μαζί με άλλες δύο παραστάσεις. Η μία, στο αριστερό τμήμα, απεικονίζει έναν Άγγελο, μορφή όμοια και ίδια με αυτήν της Χριστιανικής πίστεως, και είναι κατά τους αρχαιολόγους η μορφή της θεάς Εκάτης. Στο δεξιό τμήμα απεικονίζεται ρόδακας. Στην μέση ω του θαύματος!!! Η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος, ίδια με αυτήν του αγάλματος της Ελευθερίας!
Η πνευματική ιδιοκτησία είναι πασιφανές σε ποιον ανήκει. Λέγεται από ανθρώπους της Κορίνθου που γνωρίζουν ότι ο διευθυντής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής αποστολής, σώφρων και έντιμος άνθρωπος, έχει δηλώσει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να έρχονται να προσκυνούν στον χώρο του Μουσείου, όπου βρίσκεται η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος, διότι είναι η πηγή του εθνικού τους συμβόλου. Αν όντως είναι έτσι εύγε στον άριστο άνδρα. 
Η αποκάλυψη του θέματος στους συνέλληνες και κυρίως στους ομογενείς μας στις ΗΠΑ, αποσκοπεί στο να ενημερώσουν τους Αμερικανούς ότι:
Το εθνικό τους σύμβολο, το οφείλουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες!!!..."
Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού Φιλολόγου Ιστορικού-Συγγραφέως
Πηγή: Περιοδικό ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου