Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Τραχτάρ!

Χρόνια τώρα προσπαθούσα να καταλάβω και να ταυτοποιήσω την ιδιάζουσα συμπεριφορά μεμονωμένων ατόμων, ομάδων μέχρι και ολόκληρων εθνών τα οποία καταστρέφουν ό,τι αγγίζουν και αφήνουν πίσω τους στο πέρασμά τους μόνον ερείπια και αποκαϊδια.
Το πλέον χαρακτηριστικό αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι ο δράστης δεν απομακρύνεται από τον ευρύτερο χώρο του εγκλήματος. Παραμένει στον χώρο, περιφρουρώντας τον με υπερηφάνια δηλώνοντας και κατοχυρώνοντας την υπεροχή του με τον πλέον τραγικό τρόπο για τα θύματά του.
Η απάντηση στον προβληματισμό μου “φάνηκε στον ορίζοντα” όταν μου έφεραν ένα κυνηγόσκυλο ράτσας “Τραχτάρ” το οποίο έχει την φήμη του άριστου κυνηγού κάθε είδους θηράματος. Παρόλο που είναι μόλις έξι μηνών, κυνηγάει τα πάντα
απο πεταλούδες, τζιτζίκια, σαύρες, βατράχια, ποντίκια, κότες, πάπιες, κουνέλια, γάτες και φυσικά όλα τα άλλη είδη σκυλιών. Έμπειροι κυνηγοί με ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά του και με συνέστησαν να λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανέχεται να κινείται και να αναπνέει τίποτε γύρω του στον “χώρο ευθύνης του”, τα θύματά του δεν τα κατασπαράζει, αντίθετα τα περιποιείται, τα τακτοποιεί κοντά του και τα προσέχει με μητρική στοργή πιστεύοντας ότι κάνει το σωστό. Το χαρακτηριστικό του “τραχτάρ” είναι ότι έχει μούσι στο πηγούνι. Εύκολα αναγνωρίζεται.
Εντελώς συμπτωματικά αναφερόμενος στο “τραχτάρ” παρακολουθώ την άφιξη της καγγελαρίου της Γερμανίας κ.Μέρκελ στην Αθήνα και την υποδοχή της από τον Αντώνη Σαμαρά και συναρμοδίους υπουργούς της Κυβέρνησης. Για τον σκοπό της επίσκεψης αυτής πολλά λέγονται και γράφονται ανάλογα με την σκοπιά από την οποία βλέπει κανείς τις δημιουργηθείσες καταστάσεις και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Σίγουρα η επίσκεψη αυτή προκαλεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πρόσωπο της κυρίας Μέρκελ. Η ίδια παραδέχτηκε ότι το ταξίδι της αυτό είναι το δυσκολότερο της καριέρας της.
Συμφωνώ απόλυτα διότι οι κινήσεις της παρακολουθούνται από τον Ελληνικό λαό, τον Γερμανικό λαό, τον Ευρωπαϊκό λαό κλπ. κυρίως όμως παρακολουθείται από τους εντολοδόχους που της προκαθόρισαν και της ανέθεσαν τον ρόλο της διευθέτησης του οικονομικού προβλήματος στην Ευρώπη.
Πιστεύω ότι όσο ανέκφραστη και ψυχρή μπορεί να είναι η κυρία Μέρκελ, η ανησυχία της διαφάνηκε στις ελάχιστες εκφράσεις του προσώπου της. Πέρα από όλα αυτά προσωπικά πιστεύω ότι η ουσία της επίσκεψης βρίσκεται στην επιχειρηματική αποστολή που την συνοδεύει. Ήρθαν μαζί της Γερμανοί επιχειρηματίες κυρίως από τον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, τουρισμο, ορυκτού πλούτου και κάθε μορφής αποκρατικοποίησης που δρομολογήθηκε στην ελληνική επικράτεια.
Εντελώς συμπτωματικά και πάλι αυτήν την εποχή κάνω μία έρευνα σχετικά με το Ολοκαύτωμα των Κρουσσών όπου τον Οκτώβριο του 1941 οι Γερμανοί συμπατριώτης της κ.Μέρκελ σκότωσαν τον ανδρικό πληθυσμό των τριών χωριών Κλειστό (Μουσγαλη) – Κυδωνιά (Κοτσολάρ) και Αμπελόφυτο (Μουρσαλη) στην περιοχή του χωριού Ελληνικό του Ν.Κιλκίς και στη συνέχεια έκαψαν και τα τρία χωριά. Η αιτιολογία ήταν ότι είχε σκοτωθεί ένας Γερμανός στρατιώτης σε ενέδρα που δέχτηκε Γερμανική φάλαγγα στην ευρύτερη περιοχή. Το ισοδύναμο ήταν τρία χωριά για έναν Γερμανό.
Αν μελετήσουμε προσεκτικά τα σημερινά ισοδύναμα πιστεύω ότι τα ανταλλάγματα έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο σε σημείο να μπορούμε πια με βεβαιότητα να μιλάμε για νέα ολοκαυτώματα στην Ελλάδα εκ μέρους της Γερμανίας και αυτήν την φορά στο σύνολο του Ελληνικού λαού και της χώρας γενικότερα.

Υ.Γ. Σήμερα σίγουρα σας μπέρδεψα. Πιστέψτε με, εγώ είμαι πιο μπερδεμένος από εσάς. Σκεφτείτε το τρίπτυχο Γερμανία – Τραχτάρ – Ολοκαύτωμα. Οι συσχετισμοί και τα συμπεράσματα δικά σας. Εάν καταλήξετε κάπου ενημερώστε με. 

Κωνσταντίνος Στεφανίδης
Πηγή:  http://www.kilkisbystef.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου