Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δήμος Παιονίας: Κοινωνικό παντοπωλείο.

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Η απόδειξη της χρεωκοπίας της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Παιονίας!!!
Στην ίδρυση και λειτουργία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» προχώρησε ο Δήμος Παιονίας. Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων στο Πολύκαστρο πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο στις 25-1-2014.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Λαπόρδα και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης–Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης–Υγείας κ. Παλάνη, οι λόγοι που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία είναι η δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας και η ανάγκη της Δημοτικής Αρχής να συμπαρασταθεί εμπράκτως σε όσους αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα…
Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν πραγματική αγανάκτηση, θυμό και οργή.

Οι ίδιοι δημοτικοί Άρχοντες που στηρίζουν με κάθε τρόπο τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων από τότε που ανάλαβαν τα καθήκοντά τους και αφού οδήγησαν τους συνδημότες τους με την πολιτική αυτή στην εξαθλίωση και την οικονομική αφαίμαξή τους, έρχονται τώρα να μας πούνε πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι απέναντι στα προβλήματα των συνδημοτών τους. Αυτό και αν είναι υποκρισία χειρίστου βαθμού.
Στα 3 έτη που είναι η πλειοψηφία στο Δήμο Παιονίας, αύξησαν όποια τέλη μπορούσαν να αυξήσουν και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, θέλουν να υποδυθούν τους σωτήρες.
Συγκεκριμένα για τον πρώην Δήμο Γουμένισσας ψήφισαν τις παρακάτω αυξήσεις:
  • Των δημοτικών τελών, από 0,60 σε 1,50 ευρώ το τ.μ.
  • Της τιμής του νερού, από 30 σε 75 ευρώ ετησίως και χρέωση της κατανάλωσης νερού μεγαλύτερης των 200 κ.μ.
  • Των τελών των κοιμητηρίων από τα 5 σε 10 ευρώ ετησίως και καθιέρωση επιπρόσθετου τέλους ενταφιασμού 700 ευρώ και άλλα πολλά.
Βεβαίως, πρέπει να αναφέρουμε πως αυξήσεις των τελών ψηφίστηκαν και για τους υπόλοιπους Δημότες του Δήμου.
Για εμάς όμως τους Δημότες του πρώην Δήμου Γουμένισσας οι αυξήσεις είναι διπλά άδικες καθώς:
  • Χωρίς να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ κατά τη σύσταση του Δήμου Παιονίας, καλούμαστε τώρα να συνεισφέρουμε με το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στην αποπληρωμή των δανείων που είχαν συνάψει οι πρώην Δήμοι Αξιούπολης, Ευρωπού και Πολυκάστρου. Εδώ ισχύει απόλυτα το ρητό «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».
  • Το ποσοστό αύξησης, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αγγίζει το εξωφρενικό ποσοστό του 150% και πάνω.


Κύριοι τοπικοί άρχοντες, Αντί να πανηγυρίζεται για την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, θα έπρεπε να προβληματιστείτε σοβαρά για την πολιτική σας, η οποία είναι συνυπεύθυνη για την εξαθλίωση πολλών Δημοτών του Δήμου Παιονίας. Η «λογιστική» σας πολιτική, έχω χρέη αυξάνω τα τέλη στους Δημότες για να εισπράξω περισσότερα, δεν είναι καν πολιτική. Είναι μία πραγματική κατάντια και θα έπρεπε να το έχετε συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό. Αντί να αγωνιστείτε να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας, εντάσσοντας π.χ. κάποια αναπτυξιακά έργα στο ΕΣΠΑ, δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε στην τετραετία που πέρασε. Αντί να ελαφρύνετε τους Δημότες μειώνοντας τα πάσης φύσεως τέλη, όπως έκαναν πολλοί άλλοι χρεωμένοι Δήμοι, συνεχώς τα αυξάνεται, προβάλλοντας πάντα το ίδιο επιχείρημα: Δε βγαίνουμε οικονομικά και καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά… πρέπει να τα αυξήσουμε. Έργα όμως που να δικαιολογούν τέτοιες αυξήσεις, δυστυχώς δεν είδαμε στα χρόνια της θητείας σας. Ο Δήμος ερημώνει όμως εσείς θεωρείτε πως όλα βαίνουν καλώς. Το κοινωνικό παντοπωλείο μαζί με το κοινωνικό φαρμακείο που ήδη λειτουργεί στη Γουμένισσα, είναι η παραδοχή της δημοτικής Αρχής πως απέτυχε ολοκληρωτικά στα καθήκοντα για τα οποία οι Δημότες την εξέλεξαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κύριοι, καλό θα είναι να το κατανοήσετε αυτό και να πάτε, όπως ο Δήμαρχος, όλοι σπίτι σας. Αφήστε μας να δοκιμάσουμε κάποια άλλη συνταγή. Η δική σας αποδείχθηκε πολύ άνοστη και απέτυχε παταγωδώς. Άλλη μία πενταετία σίγουρα δεν θα αντέξουμε.
 Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας

 Πηγή: http://www.goumenissa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου