Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΔΕΥΑ Παιονίας: Η μεγάλη εξαπάτηση των κατοίκων Γουμένισσας-Ευρωπού!

Ενώ αρχικώς ο Δήμαρχος κ. Λαπόρδας αμφισβητούσε δημοσίως την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΔΕΥΑ Πολυκάστρου-Αξιούπολης, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε φλογερός υπέρμαχός της.
Τι οδήγησε στη μετάλλαξη αυτή;
Πείστηκε πως η ΔΕΥΑ υπηρετούσε το δημότη και του προσέφερε, με τον τρόπο που λειτουργούσε, καθαρό και φτηνό νερό ή μήπως εξυπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες η μεταστροφή του;
Μεταξύ των δύο δυνατοτήτων που προβλέπει ο νόμος, την ύπαρξη ΔΕΥΑ ή Δημοτικής Επιχείρησης, επέλεξε την ενιαία λύση της ΔΕΥΑ Παιονίας για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Μάλιστα, η απόφασή του αυτή υιοθετήθηκε παραδόξως από όλους τους δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παιονίας και έτσι το «σκάνδαλο» πήρε τη νομιμοποίηση που επιθυμούσε ο Δήμαρχος.
Θεωρούμε σ’ αυτό το σημείο σκόπιμο να γνωρίζουν όλοι οι συνδημότες μας, το λόγο για τον οποίο μιλάμε για «σκάνδαλο».
Η ΔΕΥΑ Πολυκάστρου-Αξιούπολης χρωστούσε βάσει του δικού της απολογισμού έτους, στις 31.12.2011 συνολικά το εξωφρενικό ποσό των 2.878.488,98 ευρώ! (συσσωρευμένα χρέη μίας μόνο εξαετίας!).
2011 
Αλήθεια, ποια ευθύνη φέρουν οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Γουμένισσας, Ευρωπού και Λιβαδίων γι’ αυτά τα χρέη;
Απολύτως καμία!
Θα σας άρεσε κ. Δήμαρχε, να σας προτείνανε να συμμετάσχετε προσωπικά στα χρέη ενός υπερχρεωμένου νοικοκυριού;
Θα το δεχόσασταν;
Όμως, αντί ο κ. Δήμαρχος, τον Απρίλιο του 2012, να επιλέξει ως μοναδική αρμόζουσα λύση, τη λύση της διάλυσης της καταχρεωμένης ΔΕΥΑ και να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύσταση μιας νέας ΔΕΥΑ ή Δημοτικής Επιχείρησης εναλλακτικά, προτίμησε να προβεί στην υλοποίηση της «ύποπτης» απόφασής του, για την υποχρεωτική ένταξη στην υπάρχουσα ΔΕΥΑ και των Δημοτικών Ενοτήτων Γουμένισσας, Ευρωπού και Λιβαδίων. Χωρίς τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία θα καθιστούσε σαφή την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας μιας ΔΕΥΑ και αποσιωπώντας σκόπιμα τα προηγούμενα χρέη της, κατάφερε να πείσει το σύνολο των δημοτικών Συμβούλων, ακόμη και τους προερχόμενους από τις Δημοτικές Ενότητες Γουμένισσας και Ευρωπού.
Αλήθεια, γιατί κανείς δημοτικός Σύμβουλος δεν αντέδρασε στο γεγονός, πως με την ένταξή των Δημοτικών Ενοτήτων Γουμένισσας-Ευρωπού στη ΔΕΥΑ Παιονίας, αυτομάτως θα επωμισθούν οι κάτοικοι των Ενοτήτων αυτών και το υπέρογκο χρέος της καθώς επίσης το πολύ υψηλό λειτουργικό της κόστος;
Γιατί δεν ενημέρωσαν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα τους συνδημότες τους; Δε θα έπρεπε να επιμένουν στην ενημέρωση πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης και να προτείνουν ακόμη και τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, το οποίο προβλέπεται από το Άρθρο 216 του Δημοτικού Κώδικα του Ν.3463/2006;
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο η τακτική που ακολουθήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα;
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος τι έχει συντελεστεί, αρκεί να θαυμάσει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ για το πρώτο τρίμηνο! του 2013 στις Δημοτικές Ενότητες Γουμένισσας, Ευρωπού και Λιβαδίων. Φουσκωμένοι λογαριασμοί σε πάρα πολλούς συνδημότες μας.
Αρκετοί συνταξιούχοι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για υπερβάσεις, οι οποίες χρεώνονται χωρίς να υπάρχει αρχική και τελική τιμή ένδειξης υδρομέτρου. Επιβολή του απαράδεκτου τέλους του 80% που ψηφίστηκε το 1980! και το οποίο διπλασιάζει το κόστος του νερού, για να μπορεί η ΔΕΥΑΠ να μειώσει τα χρέη της;
Τις δηλώσεις περί σχεδιαζόμενων έργων δεν τις πιστεύει κανείς. Μάλλον ούτε οι ίδιοι τους.
Για όλα αυτά ο Δήμαρχος παριστάνει τον ανήξερο, όπως συνήθως, μιλάει για ένα μικρό ποσοστό φουσκωμένων λογαριασμών (πράγμα που δεν ευσταθεί), προσπαθώντας έτσι να παραπληροφορήσει τους δημότες.
Για να επιτύχει το σκοπό του δε διστάζει ακόμη και να διχάσει, στρέφοντας τη μία μερίδα δημοτών εναντίον της άλλης.
Από την άλλη, ενώ έχουμε φτάσει στο τέλος του Ιανουαρίου του 2014, η ΔΕΥΑΠ καθυστερεί σκόπιμα την εκκαθάριση του έτους 2013.
Παρόλο που στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23.1.2014 παραδέχτηκε ο πρόεδρός της ΔΕΥΑΠ σωρεία λαθών, δεν πάρθηκε καμία πολιτική απόφαση υπέρ του δημότη για το 2013. Αναλώθηκαν οι τοπικοί μας άρχοντες σε προσωπικές αψιμαχίες και άφησαν το δημότη μόνο του «να τα βρει» με τη ΔΕΥΑΠ.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως, ενώ σε περίπου 4 μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές, κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν αγγίζει αυτό το καυτό θέμα. Σε λίγο καιρό θα έρχονται και θα μας παρακαλούν για την ψήφο μας.
Εμείς, μετά από όσα έχουν αποφασίσει εναντίον μας (δημοτικά τέλη, νερό, υπηρεσίες, κανένα έργο υποδομής κ.ά.) χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν, αλλά ούτε και να μας ενημερώσουν πού θα πρέπει να τους στείλουμε;
Κύριοι τοπικοί άρχοντες, Επειδή εκ νέου αποδείξατε πως δεν επιθυμείτε να γνωρίζουν οι δημότες του Δήμου Παιονίας την αλήθεια, στο θέμα του νερού και την εξαπάτηση των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Γουμένισσας, Ευρωπού και Λιβαδίων που επιτελέστηκε με την ένταξή τους στη ΔΕΥΑ Παιονίας, αναγκαστήκαμε να προβούμε εμείς στην ενημέρωση των συνδημοτών μας. Αναμένουμε τη δική σας τοποθέτηση για να μπορεί στη συνέχεια να κρίνει ο κάθε δημότης.
Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας
 
Πηγή: http://www.goumenissa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου