Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το γερμανάκι που εισηγήθηκε τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός Παιδείας δήλωσε : «Ένας φίλος μου ζωγράφος μου είπε ότι το παιδί του ή το ανιψάκι του, φιλοξένησε ένα γερμανάκι στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Και το γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί. Δηλαδή ότι γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ  έχει διάβασμα και είπε: Εμείς στη Γερμανία δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά, αλλά πιο παραγωγική».
Φήμες θέλουν το γερμανάκι από τότε να έχει αποκτήσει θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Παιδείας και να έχει αναλάβει όλο το θεωρητικό πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι άλλοι σύμβουλοι του υπουργείου βέβαια έχουν κηρύξει κρυφό και ανένδοτο πόλεμο στο γερμανάκι επειδή νιώθουν  παραγκωνισμένοι και εξαιτίας της μεγάλης αδυναμίας που τρέφει ο υπουργός γι’ αυτό. Μάλιστα του έχουν βγάλει και ψευδώνυμο «φουχτελάκι» ή «τροϊκάκι».
Ο δε υπουργός έχει αρχίσει ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών ο ίδιος αφού το γερμανάκι επ’ ουδενί  δεν δέχτηκε να μάθει ελληνικά και μάλιστα απείλησε με παραίτηση αν συνεχιζόταν η απαίτηση για κάτι τέτοιο.
Το γερμανάκι λοιπόν είναι της γερμανικής σχολής και εισηγήθηκε, τι άλλο; περικοπές. Περικοπές σε μαθήματα, περικοπές σε ύλη, περικοπές σε ειδικότητες στα δημοτικά σχολεία.
Για την ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού το γερμανάκι  συνέστησε στον υπουργό να επισκεφτεί εκείνος συμβολικά ένα σχολείο που εξέφραζε τη γερμανική στροφή της εκπαίδευσης που πρότεινε. Έτσι επελέγη το ιδιωτικό  σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή». Μάλιστα έγινε και αγώνας μπάσκετ όπου ο υπουργός συμμετείχε με την ομάδα της Βουλής. Σύνθημα της ημέρας όπου πέραν των άλλων ήταν αφιερωμένη στη διαφορετικότητα ήταν: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Ο εορτασμός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία .Το γερμανάκι έγινε όμως έξαλλο όταν κάποιοι κακεντρεχείς κριτίκαραν αρνητικά την επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου που απευθύνεται σε πολύ υψηλά βαλάντια  για να εορταστεί το «όλοι ίσοι» .   
Στην ίδια συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός Παιδείας επίσης δήλωσε: «Ήρθε η κα Ευγενία Παπαδοπούλου από την ιδιωτική εταιρεία NESTLE την περασμένη εβδομάδα, μας έφερε μια μελέτη γιατί έχουμε οργανώσει το Κοινωνικό Σχολείο  και μας είπε ότι στην περίοδο της κρίσης και της φτώχιας αυξήθηκε η παχυσαρκία.»
Μαντέψτε ποιος κάλεσε την κυρία αυτή να φέρει αυτή τη μελέτη στον υπουργό με αποτέλεσμα να τον κάνει να καθιερώσει την ημέρα της Παιδικής Παχυσαρκίας την 24η του Οκτώβρη. Μα φυσικά , το γερμανάκι. Παρεμπιπτόντως ξέρετε ποια είναι η καταγωγή του ιδρυτή της εταιρείας  NESTLE (Henri Nestlé); Δεν θα το πιστέψετε. Μα ναι, η Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Είναι απίστευτο αυτό το γερμανάκι!! 
Όμως το γερμανάκι έγινε πάλι έξαλλο όταν κάποιοι μίζεροι και ανόητοι σχολιαστές βρήκαν λίγο περίεργο να προτείνει μελέτη για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μια εταιρεία που παράγει σοκολάτες, παγωτά και άλλα προϊόντα που θεωρούνται παχυντικά.
Τέλος να πούμε ότι ο υπουργός δεν κάνει τίποτα πριν συμβουλευτεί το γερμανάκι. Το γερμανάκι έχει συμβουλέψει τον υπουργό να συνεντευξιάζεται όσο πιο συχνά μπορεί και να μη φοβάται να χρησιμοποιεί υψηλό προφίλ δηλαδή να παινεύεται για όλα του τα κατορθώματα όπως το ότι κατάφερε να ανοίξουν τα σχολεία φέτος. Η συμβουλή που του έδωσε το γερμανάκι ήταν να χρησιμοποιήσει τη «μέθοδο του βαριά ασθενούς». Έβγαινε λοιπόν ο υπουργός ως γιατρός και ενημέρωνε τους συγγενείς κάθε λίγο και λιγάκι για την κατάσταση του βαριά ασθενούς στην εντατική. Ο βαριά ασθενής όπως καταλαβαίνετε στην προκειμένη περίπτωση είναι η εκπαίδευση. Τι πετύχαινε με αυτό τον τρόπο; Λέγοντας συνεχώς ότι ο ασθενής είναι πολύ βαριά και ότι «τη βγάζει δεν τη βγάζει» αποσκοπούσε στο να φανεί στο τέλος ότι είναι ο σωτήρας που έσωσε την εκπαίδευση από βέβαιο θάνατο. Αυτό το παλιο-γερμανάκι τελικά έχει πιάσει για τα καλά την ψυχολογία των Ελλήνων, ότι δηλαδή αναζητούμε παντού σωτήρες και μάλιστα τους βρίσκουμε συνήθως σε εκείνους που μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού.
Τελικά μου φαίνεται ότι μπορεί λόγω των μνημονίων και της Μέρκελ  να έχει ξεφτίσει το σύνθημα: «Ο Έλληνας θέλει τον Γερμανό του» αλλά τώρα αναδύεται μια νέα λάιτ και γι’ αυτό πιο ύπουλη εκδοχή του συνθήματος: «Ο Έλληνας θέλει τον γερμανάκι του».   
Δημήτρης Τσιριγώτης, Φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου