Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Απόσυρση Μπόμπολα από Κρούσια.

syllalitirio-metalleia1Ως μια μεγάλη νίκη των πολιτών και των φορέων του Κιλκίς, που αντιτάχθηκαν σθεναρά τα τελευταία χρόνια στο ενδεχόμενο μεταλλευτικών εξορύξεων σε Κρούσια και Πάικο, θεωρείται η απόσυρση τελικά του ενδιαφέροντος από την προκριθείσα από το ΥΠΕΚΑ για τον σκοπό αυτό ενδιαφερόμενη εταιρεία (ΑΚΤΩΡ – Μπόμπολας).
Έτσι, η πρώτη απόπειρα εγκατάστασης εξορυκτικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στο νομό Κιλκίς απέτυχε. Κι όπως σημειώνει ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Σαράντης Δημητριάδης,
«η απόσυρση του ενδιαφέροντος ήταν αποτέλεσμα της καθολικής και αποτελεσματικής αντίθεσης των θεσμικών φορέων του νομού στα προωθούμενα σχέδια, αλλά και των αμάχητων επιχειρημάτων που οι φορείς αυτοί αντιπαρέθεσαν στα προωθούμενα σχέδια».
Ωστόσο, ο κ. Δημητριάδης, που είναι απ` τους πρωταγωνιστές του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία, τονίζει:
«Παρόλα αυτά, ας μη νομισθεί πως η υπόθεση έκλεισε οριστικά. Ο πειρασμός μένει. Και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού ΠΕΚΑ: http://www.axiaplus.gr/article/80364/diagwnismoi-gia-ton-orykto-ployto/?utm_source=gavros.gr&utm_medium=widget&utm_term=frontpage&utm_content=headline-news&utm_campaign=under-newspaper δεν επιτρέπει εφησυχασμούς.
Τίποτα δεν τελείωσε. Παιονία και Κιλκίς παραμένουν στο στόχαστρο. Τώρα όμως έχουν εμπειρεία, δεν θα πιαστούν, ελπίζω, στον ύπνο. Έχουν διαθέσιμα όλα εκείνα τα επιχειρήματα που θα τους επιτρέψουν να αντικρούσουν τις όποιες νέες προσπάθειες επανάκαμψης των μεταλλειοθηρών. Δεν χρειάζονται τώρα νομίζω τη συνηγορία άλλων. Είναι αυτοί οι ίδιοι, οι ενεργοί πολίτες του νομού Κιλκίς, που θα αναλάβουν τη συνέχιση του αγώνα κατά των μεταλλειοθηρών, εφόσον χρειαστεί.»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου