Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.

Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Αύξηση καθαρών κερδών του ΟΠΑΠ στο γ΄ τρίμηνο του 2014 25,9%. Τον θυμάστε φαντάζομαι τον ΟΠΑΠ. Ναι, είναι εκείνη η εταιρεία του δημοσίου που πουλήθηκε αντί πινακίου φακής στον … τίγρη της επιχειρηματικότητας. Σε απόλυτο αριθμό καθαρά κέρδη 121,3 εκατομμύρια ευρώ. Να υπενθυμίσω επίσης ότι η εταιρεία εκποιήθηκε με το ζόρι σχεδόν (έκανε τον δύσκολο τότε ο νυν ιδιοκτήτης) στα 650 εκατομμύρια ευρώ. Το ερέθισμα της σκέψης αποτέλεσε η δημοσίευση σε οικονομική διαδικτυακή εφημερίδα των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία επανέφεραν τις κακές μνήμες, αλλά και η τρέχουσα επικαιρότητα για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Μυκόνου και άλλα, θα περάσουν για σαράντα χρόνια στη διαχείριση μιας γερμανικής σύμπραξης εταιρειών. Φυσικά ο εκχωρητής, ποιος άλλος, το ΤΑΙΠΕΔ. Εξασφαλισμένοι από τον πρόσφατο νόμο για ποινική ασυλία (προσέξτε, ποινική όχι πολιτική) προχωρούν ακάθεκτοι στο πολυποίκιλο δημιουργικό τους έργο.
Εκείνο που πραγματικά όμως προκαλεί απορία επαναλαμβανόμενα, είναι το γεγονός ότι το κονσόρτσιουμ των ενδιαφερόμενων εταιρειών είναι κατά το ήμισυ …κρατικό ! Για μια ακόμη φορά μετά τον ΟΤΕ, όπου τον απέκτησε η κρατική εταιρεία τηλεφωνίας της Γερμανίας, έρχονται κρατικές και δημόσιες γερμανικές επιχειρήσεις να αρπάξουν κυριολεκτικά τον βιομηχανικό και επιχειρηματικό πλούτο των Ελλήνων πολιτών. Τα μυριάδες εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από την ελληνική πολιτεία για την δημιουργία και ολοκλήρωση των υποδομών της χώρας θα εξανεμιστούν με μια απλή μονογραφή ενός άξεστου τεχνοκράτη (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, πολιτική εκτίμηση κάνω).
Γιατί λοιπόν (επαναφέρω το ερώτημα που έκανα και στο άρθρο μου με τίτλο «Ο φίλος μου  ο Θανασάκης» ΜΑΧΗΤΗΣ Απρίλιος του 2013) η κρατική υπηρεσία της Γερμανίας μπορεί να επιχειρεί και μάλιστα σε δουλειές εκτός της επικράτειάς της και η ελληνική πρέπει να πουλάει (εκχωρήσει, ξεπουλήσει, χαρίσει) και δεν δύναται να εργαστεί αποτελεσματικά ώστε και θέσεις εργασίας να δημιουργεί (δεν εκτοξεύτηκε ο τουρισμός;) και αποθεματικά να εξασφαλίζει στο ελληνικό δημόσιο προς όφελος των αδύναμων και ευάλωτων της κοινωνίας που δημιουργήθηκε στα χρόνια της χολερικής κρίσης από συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένους λόγους;       
Πώς θα βγάλετε από το συνειδητό και το υποσυνείδητο του Έλληνα ότι όλο αυτό δεν ενορχηστρώθηκε ώστε να εκποιηθεί η περιουσία του ελληνικού κράτους; Όσο και να μη θέλεις, τα γεγονότα σε οδηγούν μόνα τους. Τι είδους επιχειρηματική εμπιστοσύνη να χτιστεί όταν η Siemens μένει ακόμη ατιμώρητη, συμπεριφέρεται με αλαζονεία και έπαρση, δεν αποζημιώνει (παρά με ψίχουλα) τους παθόντες και ο Χριστοφοράκος βγάζει τη γλώσσα από την ηθελημένη του εξορία;
Λίγο πολύ, αν ασχολείστε με την παγκόσμια ιστορία, η νέα αποικιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Αισιοδοξία είπατε; Την ψάχνω εναγωνίως και προσεύχομαι καθημερινά να μην (ξανα) βγω αληθινός.   
 
Πηγή: http://samarasxristos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου