Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Νέα σελίδα, νέο βιβλίο, νέα Μεταπολίτευση, νέα Ελπίδα.

Πυρ κατά ριπάς…………..από τα ορύγματα της Γουμένισσας.
Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος
Σαράντα χρόνια μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκαν την Κυριακή των εκλογών. Η χώρα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της θα αποκτήσει κυβέρνηση από κόμμα με αριστερή προέλευση. Δεν ξέρω ποια θα είναι η πρώτη κίνηση του νέου χαρισματικού αριστερού σκύμνου και Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά εγώ στη θέση του θα έπαιρνα αμέσως τηλέφωνο τους πιστότερους και αποδοτικότερους οπαδούς μου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, να τους εκφράσω θερμά, θερμότατα ευχαριστήρια και βαθύτατη εκτίμηση για το γεγονός ότι «συνωμότησαν» τα τελευταία πέντε χρόνια (με όχημα τις πολιτικές που εφάρμοσαν) ώστε να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.
Στη συνέχεια θα καλούσα να ευχαριστήσω με ευδαιμονία την κυρία Μέρκελ και την τρόικα,
η οποία επί έξι μήνες «έψηνε» την ελληνική κυβέρνηση αρνούμενη πεισματικά οποιαδήποτε πρόταση, αφαιρώντας ότι ελάχιστο πλεονέκτημα μπορούσε να συνεισφέρει στον εκλεκτό της. Και φυσικά και τον κύριο Ντράγκι για το ανέλπιστο δωράκι που ανακοίνωσε μια μέρα πριν τις εκλογές. Γι αυτήν την παρέμβαση κανείς δεν είπε τίποτε.
Από το αποτέλεσμα των εκλογών προκύπτει επίσης ότι η συνωμοσιολογική υστερία κάποιων κομμάτων για παρεμβάσεις από καναλάρχες, κατεστημένα, πλουτοκρατίες, συστήματα διαφθοράς και διαπλοκής, εκλογικές καλπονοθείες και άλλα φαιδρά, που ωμά θα εκβίαζαν με αθέμιτο τρόπο την ψήφο των πολιτών, έπεσε στο κενό και αποδείχτηκε τόμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ! Όσον αφορά τη λεγόμενη προεκλογική εκστρατεία φόβου και τρόμου που επικαλούνται ακόμα κάποιοι ηρωοποιώντας αδίκως το λαό, μάλλον βλακώδη και αποτυχημένη στρατηγική μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί δεν φαίνεται να φοβήθηκε και κανείς. Η μαύρη διαφήμιση δεν προσφέρει ποσοστά και συσπείρωση, αντίθετα απομακρύνει τους νουνεχείς και φιλήσυχους ψηφοφόρους.
Τελικά τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια, δέχτηκαν το χτύπημα από το δημιούργημα τους, το πλεονέκτημα των πενήντα εδρών, το οποίο είχαν φτιάξει ώστε να ωφελεί το πρώτο κόμμα για να κυβερνούν (όπως νόμιζαν) εσαεί. Και ομοίως η αριστερά εκμεταλλεύτηκε εκείνο που πολεμά από γεννησιμιού της : τα καλπονοθευτικά συστήματα αντί απλής αναλογικής. Έπεσαν στο λάκκο που έσκαψαν. Το ίδιο τους το «παιδί» τους εκδικήθηκε. Και κυρίως η κάκιστη πολιτική που οδήγησε στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες.
Καλή επιτυχία λοιπόν στη νέα κυβέρνηση, με την ευχή να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερα λάθη και να αποκαταστήσει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που χάθηκε στην πενταετία της κρίσης. Κάποτε το 35 τα εκατό σε έβγαζε δεύτερο και καταϊδρωμένο κόμμα και δρομολογούσε διαδικασίες αλλαγής πολιτικών αρχηγών. Σήμερα προσφέρει απλόχερα μεγαλειώδεις νίκες και αυτοδυναμίες. Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονηθεί, πως μεταφέρεται και μήνυμα συναίνεσης και συμμαχιών. Ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, η ιστορία είναι αμείλικτη και δεν συγχωρεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου