Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ.

245Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Παιονίας τον Ιανουάριο του 2015 (παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο προς ενημέρωση όλων των συνδημοτών μας), την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τζούρτζος, αναφέρονται μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω, τα οποία θεωρούμε πως δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστα:
Σημείο 1:
«Απαγορεύεται να ρίχνουμε στο δίκτυο αποχέτευσης λίπη, έλαια και στερεά όπως καλσόν, εσώρουχα, πλαστικά, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά κλπ.» Κ. Πρόεδρε, πιστεύετε ότι δε θα επαρκούσε η διατύπωση, «Απαγορεύεται να ρίχνουμε στο δίκτυο αποχέτευσης οποιαδήποτε αντικείμενα.»; Ήταν απαραίτητο να μας αναλύσετε ένα, ένα τα διάφορα αντικείμενα; Μήπως θεωρείτε πως απευθύνεστε σε ανθρώπους με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, κοινώς «μπουνταλάδες»;
Σημείο 2:
«Απαγορεύεται να ρίχνουμε τα όμβρια ύδατα του σπιτιού μας (από τις στέγες, τα μπαλκόνια και τις αυλές) στο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων.»

Σε περίπτωση βιολογικού καθαρισμού, θεωρούμε πως η απαγόρευση αυτή έχει το νόημα της. Σε κάθε άλλη περίπτωση τίθεται ένα πολύ βασικό ερώτημα: Προτιμά η ΔΕΥΑΠ να τρέχουν τα όμβρια ύδατα ανεξέλεγκτα από τις σκεπές και τα μπαλκόνια των σπιτιών και να πλημμυρίζουν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, καθώς τα φρεάτια υδροσυλλογής (όπου υπάρχουν) είναι συνήθως βουλωμένα, από το να διοχετεύονται τα όμορφα και πολιτισμένα, μέσω των δικτύων αποχέτευσης στον τελικό προορισμό τους;
Σημείο 3:
«Όσοι ρίχνουν τα λύματα του σπιτιού τους σε αποχέτευση που δεν καταλήγει σε βιολογικό καθαρισμό αλλά σε ρέμα είναι παράνομο και πρέπει οπωσδήποτε να το αποσυνδέσουν και να το οδηγήσουν σε σηπτικό βόθρο…»
Για να καταλάβουμε κ. Πρόεδρε: Συμφωνήσατε εσείς, που είστε και ο ίδιος κάτοικος Γουμένισσας, να χαρακτηριστούν παράνομοι όλοι οι συνδημότες σας που κατοικούν στα όρια του πρώην Δήμου Γουμένισσας, καθώς τα λύματα των αποχετεύσεων όλων μας δεν καταλήγουν σε βιολογικό καθαρισμό, αλλά στα ρέματα; Αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει με το επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο του «βιολογικού καθαρισμού» Γουμένισσας; Οι πληροφορίες μας λένε πως κινδυνεύει να απενταχθεί. Αντί λοιπόν να προσπαθήσετε συντονισμένα, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίας του Δήμου, να το φέρετε εις πέρας, ασχολείστε με τη συγγραφή ανακοινώσεων που δεν έχουν λογική στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, κουνώντας το δάχτυλό σας, μας απειλείται με βαριά πρόστιμα; Έλεος!
Σημείο 4:
«Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να μαζεύουν με χρήση λιποσυλλεκτών τα λίπη και τα έλαια και να τα διαθέτουν σε υπηρεσίες που διαχειρίζονται τέτοια απόβλητα.»
Αναρωτιόμαστε, γιατί εσείς, ως δημοτικός σύμβουλος της νέας δημοτικής αρχής, δε μεριμνάτε να τοποθετηθούν, σε κάθε δημοτική ενότητα και σε συγκεκριμένους χώρους, δοχεία συλλογής λιπών και ελαίων, ενδεχομένως και άλλων επικίνδυνων υλικών, ώστε να μπορούν να τα εναποθέτουν εκεί, όχι μόνο τα καταστήματα, αλλά και οι ιδιώτες;
Οι εκφράσεις:
«Όποιος καταναλωτής δεν συμμορφωθεί με τις παραπάνω υποδείξεις μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 θα εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ που προβλέπει την επιβολή προστίμου 150 € και την άμεση διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου»
και «Όσοι δημότες έχουν παράνομη παροχή ύδρευσης ή κλέβουν νερό πριν το υδρόμετρό τους ή έχουν οποιαδήποτε άλλη παρανομία…θα τους επιβληθεί πρόστιμο 300 € και θα διακοπεί άμεσα η υδροδότηση του ακινήτου.»
σας κάνει «μνημονιακότερο» όλων. Περισσότερα έσοδα, έσοδα, έσοδα. Πάση θυσία!
Με το ύφος της ανακοίνωσής σας δηλώνετε ξεκάθαρα, πως δεν επιδιώκετε να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δημότες-καταναλωτές σας και πως δεν τους θέλετε δίπλα σας, με δημιουργικές και ουσιαστικές προτάσεις, αλλά απέναντί σας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Με απειλές για την επιβολή προστίμων και την άμεση διακοπή της υδροδότησης, δε χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης. Οι δημότες σας επέλεξαν να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής τους και όχι για να σας έχουν «μπάστακα» πάνω στο κεφάλι τους.
Νομίζουμε πως η ΔΕΥΑΠ έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να επιλύσει, από το να διακινδυνεύσει με απειλές και τυχόν πρόστιμα που θα επιβληθούν, κατά το δοκούν όπως συνήθως, να στρέψει τους δημότες-καταναλωτές εναντίον της.
Απαιτούμαι να ασχοληθείτε άμεσα με την επίλυση των παρακάτω θεμάτων ζωτικής σημασίας και να εγκαταλείψετε τις απειλές και το απαξιωτικό και προκλητικό ύφος σας.
Σταματήστε άμεσα τη χλωρίωση του τρεχούμενου! νερού ύδρευσης
Καθαρίστε και επιδιορθώστε τις δεξαμενές πόσιμου νερού και τα δίκτυα ύδρευσης
Αντικαταστήστε άμεσα τις σωληνώσεις αμιάντου (καρκινογόνου υλικού) στο δίκτυο ύδρευσης της Γουμένισσας
Μειώστε την τιμή του παγίου ύδρευσης-αποχέτευσης (προεκλογική δέσμευση) και καταργήστε τα προβλεπόμενα κυβικά κατανάλωσης νερού που καλύπτονται από το πάγιο για την περιοχή μας. Το νερό μας είναι τρεχούμενο και αν δεν αξιοποιηθεί από εμάς για ύδρευση και άρδευση, χάνεται στα ρέματα.
Προβείτε στην κατασκευή των κατάλληλων υποδομών ώστε το αγαθό «νερό» να μπορεί να συλλεχθεί και στη συνέχεια να φτάσει και σε άλλους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη.
Συμμαζέψτε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΠ μέσω περιορισμού της σπατάλης. Γνωρίζουμε για τα χρέη της πρώην ΔΕΥΑΠ (Πολυκάστρου-Αξιούπολης) και θεωρούμε ανέντιμο και απαράδεκτο που φορτώθηκαν στην «καμπούρα» μας.
Επίσης, δεν ξεχνάμε και απαιτούμε, να μας επιστραφούν τα έσοδα ύδρευσης-αποχέτευσης που εισέπραξε παράτυπα η ΔΕΥΑΠ από όλο τον πρώην Δήμο Γουμένισσας για το έτος 2012 και το οποίο εκτιμάται στο ποσό των 100.000 ευρώ και άνω, ώστε να αξιοποιηθεί το ποσό αυτό σε έργα αποκλειστικά στην περιοχή μας.
Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου